23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Regeringens udspil om praktikpladser halter!

I regeringens finanslovsudspil lægges der op til, at virksomhederne i højere grad selv skal finansiere praktikpladser og i samme ombæring skolepraktikopholdene.

Erhvervsuddannelserne kan til gengæld se frem til flere kroner til at højne kvaliteten af uddannelserne.

Med tilbagetrækningen af den grønne renoveringspulje og afskaffelsen af BoligJobordningen påvirkes beskæftigelsen negativt i byggeriet, hvilket ikke går hånd i hånd med flere praktikpladser.

- Der er store hug til erhvervsstøtteordningerne i regeringens finanslovsforslag. Jeg har tidligere givet mit syn på forslaget om afskaffelsen af den grønne renoveringspulje, som vil koste arbejdspladser. Med det fremsatte forslag om praktikpladsordningen pålægger man endnu flere omkostninger til byggeriets udøvende virksomheder. Regeringen opnår ikke flere praktikpladser, men det stik modsatte, udtaler Adm. Direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen – TUN.

Der ligger rigtig mange positive elementer i at højne kvaliteten på erhvervsuddannelserne. En væsentlig del af uddannelserne er dog, at eleverne i sidste ende skal bruge en praktikplads for at kunne færdiggøre deres uddannelse.

- Det er positive takter, at regeringen sætter ind for at hæve niveauet på erhvervsuddannelserne, men jeg kan ikke rigtig se sammenhængen i, at virksomhedernes incitamenter til at udbyde praktikpladser i samme ombæring nærmest fjernes totalt, slutter Adm. Direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen – TUN.

Yderligere oplysninger:
Adm. Direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen -TUN, tlf.: 45 80 78 77, fax: 45 80 78 87,
e-mail: pt@tun.dk.

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047