23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kreative gulve skaber bedre indlæringsmiljø

Ud over de mange funktionelle egenskaber giver fugefri MASTERTOP-gulve stort set ubegrænset kreativ frihed til arkitekterne.

Det har længe været kendt viden, at såvel de visuelle som de funktionelle aspekter i børnehaver, skoler og højere læreanstalter har stor betydning for trivsel og indlæring. Af samme grund har det eksempelvis i utallige år været helt normalt at arbejde med kreativt udsmykkede vægge og spændende inventar i uddannelsessektoren.

Nu er en anden og hidtil lidt overset flade, nemlig gulvet begyndt at trænge sig på og har fået ny opmærksomhed hos et stigende antal arkitekter og byggerådgivere. En af grundende til denne nye status skal findes i fugefri gulvbelægninger, hvor såvel de visuelle som de funktionelle egenskaber i meget høj grad kan tilpasses det enkelte lokale på en skole eller en institution.

Hos landets største udbyder af fugefri gulvsystemer, BASF A/S kan produktchef Gert Røjkjær i høj grad nikke genkendende til den forstærkede interesse for såkaldt funktionelle gulve. ”Fugefri gulvsystemer giver en lang række fordele, der blandt andet hænger sammen med, at gulvet er som navnet siger helt uden fuger, og at det materialemæssigt kan komponeres, så det opfylder særlige behov,” siger Gert Røjkjær og fortæller, at der i BASF’s MASTERTOP-serie eksempelvis findes gulve, der er udviklet til at modstå spild af stærke væsker i laboratorier, kemilokaler og lignende. Andre produkter er udviklet med tanke på kantiner, hvor hygiejnen har topprioritet, mens der er gulve i serien, der har støjdæmpning eller gangkomfort som de primære egenskaber.

Frit spil for kreative hoveder
Ud over de mange funktionelle egenskaber giver fugefri MASTERTOP-gulve stort set ubegrænset kreativ frihed til arkitekterne. Præcis som vi kan gå til malerforretningen og få blandet en vægmaling efter ønske, kan de fugefri gulve leveres i et bredt udvalg af farver. Det giver ikke alene mulighed for at lade gulvet indgå aktivt i rummets samlede udtryk; man kan også lade gulvet bidrage til at skabe en bestemt atmosfære af ro, renhed, humør, kreativitet eller noget helt femte.

Hertil kommer, at de fugefri gulve kan dekorereres med kunst, mønstre, bogstaver, tal og figurer helt uden begrænsninger – og uden at det påvirker gulvets funktionelle egenskaber. ”På verdensplan har BASF efterhånden lagt gulv til et utal af spændende og kreative løsninger,” siger Gert Røjkjær og fremhæver bl.a. Katrinebjerg Campus i Århus og Professionshøjskolen Metropol i København.

Billigst i længden
En tredje faktor, der har fået de økonomiansvarlige for byggeprojekter inden for uddannelsessektoren til at kaste deres kærlighed på de fugefri gulve fra BASF, er begrebet Total Cost of Ownership (TOC). Betragter man de samlede omkostninger for en gulvbelægning over hele dens levetid, viser det sig nemlig, at kun 20 % knytter sig til selve anskaffelsen og udlægningen af gulvet, mens de resterende 80 % er omkostninger til rengøring og vedligeholdelse. Og netop det faktum, er ifølge Gert Røjkjær vand på de fugefri gulves mølle. ”Fordi vores gulve er helt uden fuger og samlinger, er de utroligt rengøringsvenlige, og da de samtidig er slidstærke og derfor har en lang levetid, får de sparede omkostninger til rengøring stor betydning i det samlede regnestykke,” siger Gert Røjkjær og slutter med at slå fast, at de fugefri gulve trods deres kemiske tilblivelse udmærker sig ved en meget lav emission (VOC). Ud over at bidrage til et sprudlende indlæringsmiljø er de således også med til at skabe et sundt og behageligt indeklima i klasselokaler, auditorier, biblioteker, kantiner og andre rum på daginstitutioner og skoler over det meste af verden.


Yderligere informationer

Produktchef Gert Røjkjær
Telefon: 4056 6201
gert.roejkjaer@basf.com

www.basf-cc.dk




Fakta om BASF
BASF er verdens førende virksomhed inden for kemisk industri – The Chemical Company. Produktporteføljen strækker sig over alt fra kemikalier, plastmaterialer og forædlingsprodukter til plantebeskyttelsesmidler, olie og gas.

Vi forener økonomisk succes med social ansvarlighed og miljøbeskyttelse. Gennem videnskab og innovation gør vi vores kunder i næsten alle brancher i stand til at leve op til samfundets aktuelle og fremtidige krav. Vores produkter og systemløsninger bidrager til bevarelse af ressourcer, sikrer sunde fødevarer og ernæringsprodukter og hjælper med at forbedre livskvaliteten. Vi har opsummeret dette bidrag i vores virksomhedsformål: Vi skaber kemi til en bæredygtig fremtid.

I 2011 omsatte BASF for ca. 73,5 milliarder euro og beskæftigede ved årets slutning 111.141 medarbejdere. BASF's aktier handles på børserne i Frankfurt (BAS), London (BFA) og Zürich (AN). Yderligere oplysninger om BASF findes på internettet på www.basf.com eller i det sociale nyhedsrum på newsroom.basf.com.

Master Builders Solutions Denmark A/S
Hallandsvej 1
6230 Rødekro
Aabenraa Kommune
Danmark
CVR nummer: DK41387645

Send til en kollega

0.062