23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Velgørenhed muliggør soldaterrekreation til 24 mio.kr.

Når KFUMs Soldatermission i disse år slår dørene op for tre nye soldaterrekreationshjem rundt om i landet, er det primært takket være sponsorater fra forskellige fonde, private bidragydere og virksomheder, at boligerne står klar.

Sponsorater til projektet, både i form af økonomisk støtte og byggematerialer, gør det muligt at yde bedre hjælp til hjemvendte soldater med fysiske og psykiske problemer.

KFUMs Soldatermission har for nylig taget det første spadestik til det kommende soldaterrekreationshjem ved Hvorup Kaserne, der er nummer to ud af tre rekreationshjem rundt om i Danmark. Rekreationshjemmet i Holstebro stod færdigt tidligere på året, og Høvelte på Sjælland er på vej. Rekreationshjemmene, der bliver midlertidige botilbud til hjemvendte soldater med fysiske eller psykiske mén efter udsendelse til missionsområder, er budgetteret til at koste omkring 24 mio. kr.

Finansieringen, som på nuværende tidspunkt næsten er i hus, kommer primært fra velgørende midler:

- Adskillige store fonde har bidraget til KFUMs nye soldaterrekreationshjem, fordi de ser behovet for et botilbud til hjemvendte soldater med lidelser i både krop og sjæl. Vi har lært fra tiden efter Balkan, hvor mange hjemvendte soldater havde svært med at integrere sig til samfundet efter de oplevelser, de havde været igennem, og i samarbejde med mange forskellige bidragydere kan vi nu præsentere et alternativt tilbud til disse soldater, fortæller Steen Klejnstrup Sørensen, økonomichef i KFUMs Soldatermission.

Ikke alle bidrag kommer i form af økonomisk støtte men også som donationer af forskellige produkter eller byggematerialer. Cembrit, leverandør af fibercementsbaserede byggematerialer som fx tagbeklædning, har sponsoreret 2.500 m2 bølgeplader til opførelsen af soldaterrekreationshjemmene, og sætter stor pris på at deltage i et projekt af denne karakter:

- Som virksomhed har vi valgt at støtte KFUMs SoldaterRekreation, fordi vi ser et stort behov på området. Igennem dette projekt har vi mulighed for at give tilbage til de mennesker, der kæmper for vores land, og vi er stolte af at være en del af det. At rekreationshjemmene etableres primært på baggrund af velgørenhed viser jo bare, at når vi står sammen, har vi mulighed for at bygge boliger, som kommer til at gøre en kæmpe forskel i mange menneskers liv, siger Mogens Fisker, administrerende direktør i Cembrit.

KFUMs Soldatermission lever langt hen ad vejen af frivillige bidrag, og midlerne til SoldaterRekreation kommer dels fra kontante bidrag og fonde, og dels fra firmaer, der sponsorerer byggematerialer til projektet. Hos KFUMs Soldatermission påskønnes både økonomisk støtte men også sponsorater i form af produkter:

- Vi er meget taknemmelige for produkter og materialer, fordi for os er ”penge sparet lig med penge tjent”, og hvis ikke virksomheder som Cembrit donerede produkter til os, skulle vi ud og bruge af de indsamlede midler til indkøb af tagplader, afslutter Steen Klejnstrup Sørensen.

Swisspearl Danmark A/S
Gasværksvej 24, 1. sal
9000 Aalborg
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK58711713
P nummer: 1002086335

Send til en kollega

0.047