23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Papirisolering med positive effekter.

Danskerne har fået øjnene op for papirisolering. Salget stiger, og undskyldningerne for ikke at vælge papirisolering frem for den traditionelle mineraluld eksisterer ikke længere.

Huset skal kunne ånde.
En af grundene til at være kritisk med en traditionel mineralløsning ved loftsisolering er plastdampspærren, som er en nødvendighed ved netop mineraluld, da det ikke kan håndtere fugten fra husets beboere og ej heller den kondens, der dannes ved temperatur- og luftfugtighedsforskelle.

Per Thomsen, direktør for CBI Danmark A/S fortæller: ”Det skal være slut med at pakke danskernes huse ind i en plasticpose, og så derefter rense luften mekanisk. Så når man vil sikre sit hus en lang levetid og samtidigt ikke døje med dårligt indeklima, bør man efterspørge papirisolering og diffusionsåbne dampbremser og forlange, at ”plasticposen” ikke kommer over huset.”

Når hulmuren skal isoleres.
”Cellulosebaseret isolering er lavet af 95 % træ fibre. Disse fibre er skabt til at flytte fugt, da træ leder fugt op og ned fra jorden hele træets levetid. Det vil sige, at en af papirisoleringens fortræffeligheder er, at den suger fugten og afgiver den igen. Når der kommer fugt ind gennem en fuge, så bliver den optaget og afgivet samme sted. Isolerer man med eksempelvis mineraluld, så vil fugten rende ned i bunden af muren og samle sig der; og murens nederste del skal på overarbejde for at afgive den samlede mængde fugt, som hele muren har ladet komme ind, ” forklarer Per Kragelund Thomsen.

Det er også en mulighed at anvende EPS, som er flamingo behandlet med grafit; små kugler, der også kan trænge ind overalt i husmuren, og som også har en fremragende isolerings evne ved hulmursisolering.

Kvalitetsprodukt.
Det er ærgerligt, at uvildige organer samt rådgivere i den grad er bagud med opdatering af deres viden om isoleringsmaterialer. Her i Danmark er ”isoleringsverdenen” meget styret af nogle enkelte store mineraluldsproducenter, men kampen er taget op, og det ser ud til, at rådgivere, danske forbrugere og håndværkere har gjort op med fordommene.

”Vores produkt, der produceres af en af Europas ledende papirisoleringsproducenter, er et af landets bedste papirisoleringsprodukter med en isoleringsværdi lambda 39 og en brandværdi på B-S2-DO. Vi kan dokumentere vores produkt med datablad, ETA godkendelse, sikkerhedsdatablad og CE mærkning, som er garantien for produktets tekniske egenskaber. En CE mærkning er et lovkrav, som skal overholdes, når produktet kommer fra udlandet.,” fortæller Per Kragelund Thomsen og fortsætter ”alt sammen ting, som giver tryghed for anvendelsen af produktet. I dag efterspørger de fleste fornuftigt på disse ting, hvilket er meget positivt, og vi stiller os altid til rådighed for spørgsmål.”

”Idet forbrugeren vurderer prisen på en efterisolering, kan vi kun opfordre til, at isolatørens produkt og faglighed vurderes ligeså kritisk. Er produktet lovligt, er isolatøren certificeret osv.Vi bevæger os i et ”vækstområde” som sædvanligvis tiltrækkes af ”lykkeriddere” med mere eller mindre seriøse motiver, ” siger Per Kragelund Thomsen.

”Når forbrugeren ønsker at sælge sit hus, og glædeligt beretter at ”huset lige er efterisoleret,” stivner smilet hurtigt, dersom man ikke kan dokumenterer materialernes lovlighed, at dets tekniske egenskaber lever op til europæiske normer og krav til f.eks. brand, og om det konkrete produkt må anvendes i den givne konstruktion,” slutter Per Thomsen, idet han opfordrer forbrugeren til at forlange dokumentation på materialerne, før huset isoleres.

Kontakt:
Per Kragelund Thomsen. Tlf. 97126500/20686994
Mail: pkt@cbidanmark.dk

Nviro A/S
Bredgade 52
7480 Vildbjerg
Herning Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30712846
P nummer: 1013444575

Kontaktperson

CA
Christina Andreasen
+45 97126500 ca@nviro.dk

Send til en kollega

0.047