23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Med på genbrugsbølgen

Det er blevet et hit at genbruge. Ofte er der mange penge at spare – også for virksomheder. DR Penge kunne i deres program fortælle om, hvordan ROCKWOOL genbruger deres materialer til at lave ny stenuld.

En af mærkesagerne for ROCKWOOL er at tage hensyn til miljøet. DR magasinet Penge, kunne onsdag aften fortælle om, hvordan gammel ROCKWOOL stenuld bruges til at lave ny stenuld. Knust sanitetskeramik fra genbrugspladser og rester fra stålindustrien smelter ROCKWOOL også om til stenuld og dermed nyt isoleringsmateriale.

DR Penge har besøgt ROCKWOOL fabrikken ved Hobro, hvor der laves ny stenuld af blandt andet genbrugsmaterialer. Her udtaler fabriksdirektør Heluf Nielsen sig om fordelene.

- To tredjedele af det vi tager ind og smelter til ROCKWOOL stenuld, er genbrugsmaterialer af en eller anden form. Hvis man forestiller sig, at vi skulle bruge jomfrugelige råvarer til al vores produktion, ville det koste i omegnen af fem millioner kroner mere om året, forklarer han til DR.

Kæmpe besparelser
Erhvervsstyrelsen vurderer, at hvis alle industrier i Europa genbruger materialer, vil det ikke alene have miljømæssige gevinster, men også gevinster i form af store besparelser. I udsendelsen fremgår det, at der kan spares op til 1.850 milliarder kroner om året ved at reducere virksomhedernes brug af råmaterialer.

På genbrugspladser flere forskellige steder i landet er det muligt at aflevere gammel stenuld, som ROCKWOOL efterfølgende bruger til at producere ny isolering. På den måde minimerer ROCKWOOL brugen af råmaterialer og skåner miljøet.
Se DR Penge, hvor ROCKWOOL optræder, her: http://www.dr.dk/tv/se/penge/penge-86#!/

ROCKWOOL Danmark A/S
Hovedgaden 501
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42391719
P nummer: 1003070002

Send til en kollega

0.047