23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nu forsvinder 5.000 job i byggeriet

Regeringen og Venstre er blevet enige om rammerne for Vækstplan 2014, som indeholder mere end 90 initiativer. Danske Byggecentre ser med positive øjne på en lang række af initiativerne, men hæfter sig også ved at man nedlægger 5.000 job i byggeriet.

Vækstplan 2014 er faldet på plads og den danske befolkning og virksomhederne kan se frem til mere end 90 initiativer, som skal løfte beskæftigelsen og sparke mere gang i den danske økonomi. Det danske byggeri kan dog se frem til en nedlæggelse af Håndværkerfradraget, som ikke er en del af Vækstplanen og dermed stopper ved udgangen af 2014.

- Det er overordentligt trist, at Regeringen og Venstre har fravalgt Håndværkerfradraget som en del af Vækstplan 2014. Nu forsvinder 5.000 job i byggeriet og presser en i forvejen presset branche helt i knæ. Jeg havde faktisk forventet, at Regeringen og Venstre havde lyttet lidt mere til os, byggeriets øvrige erhvervsorganisationer og ikke mindst LO, som alle har påpeget de mange gode effekter, Håndværkerfradraget giver det danske byggeri, udtaler adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

- Et af formålene med Vækstplan 2014 er at skabe mere beskæftigelse, men her vil byggeriet ikke bidrage nærmere tvært imod. 5.000 job forsvinder i byggeriet, og det vil reelt have en betydning, som faktisk kan betyde et fald i den samlede beskæftigelse, fortsætter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

I de 90 initiativer ligger der bl.a. lettere adgang til kapital for små og mellemstore virksomheder, herunder lavere beskatning af investeringer i små og mellemstore virksomheder, og så er der udsigt til en større anvendelse af internationale standarder i byggeriet.

- Skal vi tage de positive briller på, så er lettere adgang til kapital noget vores branche har efterspurgt i en lang årrække efterhånden – jeg glæder mig til at se, om dette initiativ endelig vil lette på lånemulighederne i byggeriet. Internationaliseringen er uundgåelig, så at arbejde hen imod en større anvendelse af internationale standarder i det danske byggeri, kan jeg kun hilse velkommen, afslutter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Yderligere information:
Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@danskebyggecentre.dk

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047