23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Teglbyggeri er en verden af muligheder

Det murede byggeri er en uomgængelig del af den danske byggetradition og har været benyttet i Danmark i århundrede. Men moderne krav til byggeriet og et stigende udvalg af sten og mørtler er en udfordring for mange arkitekter.

Historien og erfaringer giver os mange af svarene på, hvordan man opfører et holdbart byggeri i tegl. Nutidens og fremtidens krav til byggeriet og spørgsmål om fx overfladebehandlingers robusthed og reaktion med fugt og murværket underneden, kan gøre det svært at manøvrere som arkitekt - men muret byggeri kan sagtens føres videre i det moderne byggeri, når blot man bruger sten og mørtel på korrekt vis.

Derfor har Teknologisk Institut sammensat et kursus om murværk, hvor arkitekter kan få inspiration til, hvordan de gode traditioner føres videre i nyt byggeri. På kurset, som er særligt rettet mod arkitekter, der beskæftiger sig med nybyggeri, udbygninger/tilbygninger og renoveringsprojekter, får deltagerne bl.a. svar på spørgsmål om materialernes sammensætningsmuligheder og –begrænsninger.

Gennem diskussion af konkrete eksempler, besøg på tegllaboratoriet og ved at røre ved materialerne, opnår deltagerne en større viden omkring murværk og får inspiration til byggeri i tegl samt konkret teknisk viden om murværks egenskaber og værktøjer til at håndtere spørgsmål om valg af mørtel, overfladebehandling enten i form af puds, kalkning eller maling m.m.

Læs mere her

Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116
P nummer: 1003119709

Kontaktperson

CVL
Christine Vodsgaard Larsen
Faglig leder
+45 72 20 21 49 chla@teknologisk.dk

Send til en kollega

0.047