23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Dyvekeskolen i København løb med prisen som Årets skolebyggeri 2014!

På Nohr-Con’s ”Konference om byggeri af fremtidens skole” blev vinderen af årets skolebyggeri kåret. Dyvekeskolen på Amager i København løb med hæderen foran fire andre nominerede skoleprojekter.

Den nye folkeskolereform betyder masser af forandringer – især også af de fysiske rammer. Derfor satte Nohr-Con igen i år fokus på de gode eksempler på nye og nyrenoverede skoler på konferencen ”Byggeri af fremtidens skole” i København. Nohr-Con har i den seneste tid fået tilsendt en lang række spændende forslag til, hvem der skulle vinde prisen for årets skolebyggeri, hvoraf flere bød på interessante løsninger på skolereformens krav til nye læringsrum og lærerarbejdspladser.

Jury nominerede 5 skoleprojekter
Alle de indkomne forslag blev behandlet af en kompetent jury bestående af en forsker i læringsmiljøer, en skoleleder og en arkitekt, der også arbejder som lærer. Juryen udvalgte 5 projekter, som blev sat til offentlig afstemning i de seneste par uger. Dyvekeskoleprojektet er netop blevet kåret som Årets skolebyggeri 2014 på konferencen, og juryen udtalte bl.a. følgende om Dyvekeskolen: “Fint renoveringsarbejde. Små tiltag med stor virkning. Fint med god forståelse for, hvor vigtigt det er for en skole, at akustikken er i orden. Gennemarbejdede løsninger. Eksempel på vellykket renovering og udvikling af 1970’er skole”.

Københavns Kommunes overborgmester, Frank Jensen, udtaler om kåringen:
Jeg er rigtig stolt over, at Dyvekeskolen er blevet kåret til årets skolebyggeri. Dyvekeskolen er et fantastisk eksempel på bæredygtig helhedsrenovering, hvor genopretning, modernisering, energirenovering, klimatilpasning, indeklima og tilgængelighed går op i en højere enhed. De tidligere lange mørke skolegange er forvandlet til moderne og lyse miljøer. Jeg er også meget glad for det moderniserede indgangsparti og skolens nye udhæng, hvor LED-lys om aftenen lyser op og skaber tryghed for elever og lærere såvel som for de forbipasserende”.

Projektteamet bag renoveringen af Dyvekeskolen:
Bygherre: Københavns Kommune v. Københavns Ejendomme (KEjd)
Arkitekt & totalrådgiver: KANT arkitekter
Ingeniør: Cowi A/S
Landskab: Kragh & Berglund Landskab A/S
Konsulenter:
Proceskonsulent Ulla Kjærvang og Grontmij Acoustics
Entreprenør:
Enemærke & Petersen A/S – Hovedentreprise

De 5 nominerede skoleprojekter var:
Christiansfeld Skole, Kolding - Vibeengskolen, Haslev - Dyvekeskolen, København - Søndervangskolen, Aarhus - Sølystskolen, Silkeborg

Du kan se en præsentation af de fem nominerede projekter i videoen ude til højre.

Læs mere og se flere billeder fra kåringen af Årets skolebyggeri 2014 på Nohr-Con's hjemmeside her.

Nohrcon ApS
Ewaldsgade 9
2200 København N
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30607635
P nummer: 1013343957

Kontaktperson

PGM
Peter Green Melgaard
Kommunikations- og marketingchef
+45 70201146 pm@nohrcon.com

Send til en kollega

0.08