23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Plus Pack sparer på energien

Den familieejede emballagevirksomhed Plus Pack i Odense er nu blevet mere energieffektiv, efter at Bravida først har fundet potentialet for forbedringer og siden udført dem.

Det er ikke beliggenheden på Energivej i Odense, der har fået emballagevirksomheden Plus Pack til at bruge mindre energi, men en energieffektiviseringsrapport fra Bravida Danmark. Allerede efter implementeringen af et par af de anbefalede tiltag, er resultatet et mærkbart lavere energiforbrug.

Peter Mylius Bruun, der er produktionsansvarlig hos Plus Pack siger:
”Som produktionsvirksomhed bruger vi meget energi, navnlig el, og derfor giver det særlig god mening for os at gennemføre energisparetiltag. Desuden er vi ISO 14001-certificerede, hvilket indebærer, at vi hele tiden skal holde fokus på miljøledelse. Det er projektet fra Bravida med til at sikre.”

Yder det samme med mindre energi
Flere ventilationsanlæg hos Plus Pack har fået skiftet motorerne ud med nogle effektive, men el-besparende motorer. Faktisk yder de lige så meget som de gamle, men bruger en betydeligt lavere mængde energi. En anden effektiv løsning er optimering af trykluftsanlægget. Alle lækager er nu stoppet, sådan at energi til trykluft nu kun indgår i produktionen og ikke ender i udsivninger.

Henrik Rolsted, afdelingsleder for el-service hos Bravida, Region Syd, siger om det nye projekt: ”Vi startede med en række forundersøgelser, der hjalp os med at afdække, hvad der kunne være interessant at gå i dybden med hos Plus Pack. Næste trin har været at udføre målinger og observere driften, og så har vi anbefalet og gennemført energioptimeringstiltag, der i løbet af få år tjener sig selv hjem.”

Tilskud fra forsyningsselskabet
Både trykluftsoptimering og de nye motorer til ventilation har en lav tilbagebetalingstid på to til tre år. Forsyningsselskabet TREFOR yder et tilskud på omtrent 100.000 kr., hvilket betyder, at Plus Pack har fået finansieret mellem 15 og 20 procent af sin investering i energioptimering ad den vej.

Plus Pack udtrykker klar tilfredshed med Bravidas håndtering at projektet – lige fra de indledende undersøgelser og rapporter til anbefalinger og udført arbejde.
”Vi har hele tiden været i tæt dialog med Bravida om projektet og oplever, at vores krav og ønsker bliver rigtig godt forstået og imødekommet,” siger Peter Mylius Bruun, der tilføjer at tillid, godt samarbejde og en konkurrencedygtig pris også hører til på plussiden.

LED kan betale sig
Plus Pack har desuden for nylig bedt Bravida om at erstatte en række lysstofrør med LED-rør. Det har både medført et bedre lys og et lavere energiforbrug. Også bevægelsessensorer, der sørger for at tænde og slukke lyset efter reelt behov, er ved at blive installeret i flere rum.

Plus Pack fremstiller aluminium- og plastemballage til fødevarer og beskæftiger over 250 ansatte.

Bravida Danmark A/S
Park Allé 373
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK14769005
P nummer: 1002954188

Kontaktperson

MK
Morten Kjellev
Kommunikations- og bæredygtighedschef
+45 42139999 morten.kjellev@bravida.dk

Send til en kollega

0.078