23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Langtidsholdbar isoleringsløsning

Det har længe været vidst blandt fortalere for ISOCELL-papirisolering, at materialet er i stand til at bevare sine formstabilitet uden at synke sammen over tid.

Under en kontrolleret nedrivning i Østrig er det nu tilmed påvist, at ISOCELL er holdbar ud over en bygnings levetid. Således egner materialet sig mere end nogensinde til bæredygtigt byggeri og bidrager yderligere til et lavere energi- og ressourceforbrug.

Certificeret materiale imødekommer behov om ressourceoptimering i byggeriet

CBI Danmark forhandler ISOCELL-papirisolering og leverer løsninger, som blandt andet bidrager til bygningers livcyklus og formindsker boligers CO2-aftryk. Virksomheden har bevidst valgt at satse i den retning, fordi den har set et behov i markedet for langtidsholdbare løsninger som ikke kun bidrager til bygningers umiddelbare bæredygtighed, men som også imødekommer de miljømæssige udfordringer omkring ressourceoptimering i forhold til anvendelse af bygge- og/eller renoveringsmaterialer.

ISOCELL er både EPD-certificeret ved den fælles europæiske ECO-platform (læs mere på www.eco-platform.org) og en del af et komplet bæredygtighedskoncept. Konceptet involverer certificerede isolatører, livstidsgaranti på produktets tekniske egenskaber samt energioptimerende egenskaber (som set i passivhuse). Det er dog endnu mere skelsættende for byggebranchen, at man nu også kan konstatere, at et papirisoleringsmateriale, selv efter to årtier, ikke mister sin form, nemt kan udtages af bygninger og eventuelt derefter kan anvendes i andre processer. Derfor er materialet i stand til at bidrage yderligere til at sikre, sande bæredygtige bygge- og/eller renoveringsprojekter i Danmark, mener Adm. Direktør Per Thomsen fra CBI Danmark tilføjer:

”Kritikere har ofte hævdet, at cellulosebaseret isoleringsmateriale ville falde sammen over tid og skabe huller i isoleringen i fx loftrum. Den påstand er flere gange blevet afvist i tests, men samtidig er det glædeligt, at vi nu også kan påvise det i en sag fra det virkelige liv. I forbindelse med nedrivningen af typehuse i Østrig var det således tydeligt, at materialet var i lige så god stand som den dag, det blev blæst ind i huset for mere end 17 år siden”.

ISOCELL-isoleringsløsninger som anerkendes af såvel forskere som fagfolk

I flere af de nordiske lande, inklusiv Danmark, har der længe været fokus på at finde løsninger, som kunne imødegå de fremtidige udfordringer med CO2-udledning (Norden.org, 2015a), energiforbrug (Politiken, 2015), ressourceoptimering (KADK, 2015) og ’grøn omstilling’ (Norden.org, 2015b).

I den forbindelse er ISOCELL-materialet blevet anerkendt af flere af nordens fremmeste eksperter og forskere som et særligt interessant materiale, og vil således på den 7. Passivhus Nordic-konference til august i Danmark, via en case, blive præsenteret blandt de materialer, som i fremtiden kan være med til at sikre en mere bæredygtig udvikling inden for bygge- og renoveringsindustrien i de nordiske lande. Bestyrelsesformand i CBI Danmark, Henrik Clausen, slutter:

”Det at ISOCELL påviseligt er en langtidsholdbar løsning, gør materialet endnu sværere at komme uden om i en tid, hvor byggeri i højere og højere grad kommer til at handle om såvel bæredygtighed som ressourceoptimering. Denne skelsættende egenskab for papirisolering gør os endnu mere opsatte på fortsat at ville bidrage positivt til de, som vitterligt vil byggeri med miljømæssig-, social- og økonomisk kvalitet”.

For mere information kontakt da Henrik Clausen fra CBI Danmark på +45 2046 62 70 eller på henrik@cbidanmar.dk. Beskrivelsen af den kontrollerede nedrivning af en bygning i Østrig, kan rekvireres ved henvendelse til CBI Danmark på +45 97 12 65 00 eller findes på www.cbidanmark.dk

Nviro A/S
Bredgade 52
7480 Vildbjerg
Herning Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30712846
P nummer: 1013444575

Kontaktperson

CA
Christina Andreasen
+45 97126500 ca@nviro.dk

Send til en kollega

0.062