23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Danhostel København sparer 4 millioner liter vand årligt

Vandrehjemmet Danhostel København har opnået store besparelser ved at investere i vand- og energibesparende produkter fra GROHE.

Danhostel København er en af de mange hundrede danske virksomheder, der har fået foretaget et GROHE Vand- og Energitjek i løbet af de sidste fem år. Med et GROHE Vand- og Energitjek kunne GROHE hjælpe Danhostel København med at identificere de store, årlige besparelser, som vandrehjemmet ville opnå ved at udskifte eksisterende håndvaskarmaturer, brusehoveder og -slanger med mere miljøvenlige GROHE-produkter for at bidrage til en miljøbesparende drift.

”Ved hjælp af et uforpligtende GROHE Vand- og Energitjek kunne vi, med blot en times gennemgang af bygningen og baseret på nøgletal fra kunden, påvise hvor meget vand og energi de kunne spare på årlig basis. Den besparelse, vi kunne påvise, var så stor, at investeringen i vandbesparende GROHE-produkter kunne betales hjem på rekordtid,” forklarer Poul Christian Pedersen, Country Manager for GROHE i Danmark.

Imponerende besparelser
Selve investeringen i projektet lød kun på omkring 400.000 kroner, en omkostning der er betalt hjem indenfor 1½ år i rene besparelser. Udskiftningen af de ældre armaturer og bruserhoveder til mere miljøvenlige produkter med en vandgennemstrømning på max 5,8 l vand pr/min betød, at der årligt løber fire millioner liter vand mindre igennem systemet, hvoraf ca. to millioner liter er varmt vand. Dette giver ikke alene en besparelse på vand, men også en markant energibesparelse, da Danhostel også sparer opvarmningen af vandet. Opvarmning af to millioner liter vand om året svarer til ca. 110.000 kW/t.

Selvom de nye installationer sikrer store besparelser i både vand og energi, forringer det ikke de besøgendes badeoplevelse. Med GROHEs moderne Dream Spray teknologi suges luft op og blandes i vandet, hvilket giver en fornemmelse af samme vandmængde, så gæsterne fortsat kan gå glad i bad.

Et unikt Vand- og Energitjek
GROHE har altid været på forkant, når det handler om vand- og energibesparende produkter.

”For fem år siden, da GROHE lancerede sine vandbesparende EcoJoy® produkter i Danmark, opstod idéen om at udvikle en beregningsmodel og proces, der kunne dokumentere effekten af vores produkter i virkeligheden” udtaler Henning Lien, Project Manager for GROHE i Danmark og drivkraften bag initiativet.

Således opstod GROHE Vand- og Energitjek, der i sine fem leveår har resulteret i flere hundrede vand- og energitjeks for kunder i både hospitals- og helsesektoren, for skoler, daginstitutioner og øvrige uddannelsesinstitutioner, for HORECA (hoteller, restauranter/ catering og caféer), for boligforeninger og for andre private og offentlige virksomheder Danmark rundt. Med vandbesparende produkter inden for alle produktkategorier: baderumsarmaturer, specialarmaturer, køkkenarmaturer, brusere, termostater og sanitærsystemer, kan GROHE løse udfordringer knyttet til meget forskellige og branchespecifikke behov.

For at skitsere de potentielle vand- og energibesparelser for kunden tager GROHE Vand- og Energitjek udgangspunkt i den enkelte virksomhed og følger nedenstående fremgangsmåde:
• En grundig og dybdegående gennemgang af vand- og energiforbruget i virksomheden foretaget af en GROHE-certificeret vand- og energikonsulent. Det helt unikke er, at et Vand- og Energitjek er virksomhedsspecifikt og tager højde for virksomhedens konkrete behov og eksisterende udfordringer.
• Vand- og Energitjek gennemgår kvaliteten og den nuværende ydelse fra alle relevante sanitære installationer. På baggrund af dette beregnes virksomhedens mulige vand- og energibesparelse ved at investere i nye og mere miljøeffektive GROHE-produkter.
• GROHE er verdens største producent af sanitetsprodukter og har specialdesignede produkter til forskellige sektorer. Af denne grund inkluderer et Vand- og Energitjek også en risikoanalyse, så GROHE sikrer, at de anbefalede EcoJoy® produkter både lever op til virksomhedens krav samt det pågældende brugsområde.

Nøgletal
Danhostel:
Kapacitet: 1020 gæster/195 værelser
Gæster pr. år: ca. 230.000
Installation: ENCO A/S VVS
Investering: ca. DKK 400.000
Årlig besparelse vand totalt: ca. 4 millioner liter
Årlig besparelse varmt vand: ca. 2 millioner liter – svarende til ca. 110.000 kW/t
Tilbagebetalingstid: 1½ år for total investering

Grohe A/S
Ved Stigbordene 32, 2th
2450 København SV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK52503310
P nummer: 1001987849

Send til en kollega

0.047