23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvem er byggeriets grønne frontløber?

Building Green fagjury, der står bag Det Bæredygtige Element 2015, har kogt 25 skarpe kandidater ned til fem nominerede. Vinderen af den grønne pris kåres den 29. oktober på messen i Forum i København.

For 2. år i træk hædrer Building Green årets bæredygtighedsaccelerator i byggeriet, når prisen ”Det Bæredygtige Element 2015” overrækkes d. 29. oktober på messen i Forum i København. Prisen, som uddeles i samarbejde med innovationsnetværket for bæredygtigt byggeri, InnoBYG, har til formål at sætte fokus på de idéer, resultater og visioner, der gør en forskel for at fremme bæredygtigt byggeri.

Netværksleder Kasper Lynge Jensen fra InnoBYG sidder i fagjuryen, som står for nomineringen og kåringen. Han glæder sig til at give vinderen et anerkendende skulderklap, som forhåbentlig vil blive et eksempel til efterfølgelse.

Tjener til inspiration
- ”Det Bæredygtige Element 2015” hylder alle forsøg på at bygge bæredygtigt, hvad enten det er en ildsjæl, der har haft bæredygtighed med i designet, entreprenøren, som insisterer på, at alt lys skal slukkes, når byggepladsen forlades, eller et produkt, som bidrager til et grønnere byggeri. I år har vi modtaget 25 rigtig spændende indstillinger til Det Bæredygtige Element 2015. Vi har udvalgt fem nominerede til prisen, som spænder bredt i forhold til bæredygtighed i byggeriet, fortæller han.

De fem nominerede er byggefirmaet Logik og Co, projektet Green Footprint Park, virksomheden TagTomat, projektet Den Grønne Friskole samt de diffusionsåbne konstruktioner i Det Åndbare Hus. Kasper Lynge Jensen forklarer:

- Det er vigtigt for fagjuryen, at både det sociale, miljømæssige og økonomiske er repræsenteret blandt de nominerede. Derudover vil vi gerne trække nogle nominerede frem, som arbejder med bæredygtighed på deres egen måde. Det er vigtigt, at der er et ”element” ved den nominerede, som kan tjene til inspiration for andre i byggebranchen. Det mener vi, at vi har ramt med de fem nominerede. Det rigtig svære bliver nu at finde en vinder blandt de fem.

Et anerkendende skulderklap
”Det Bæredygtige Element” blev for første gang overrakt på Building Green den 30. oktober 2014. Blandt de 12 finalister gik prisen til virksomheden Gamle Mursten, som på fabrikkerne i Svendborg og Hedehusene via vibrationer ryster gammel mørtel af mursten, så de kan genanvendes i nye byggerier. Helt i bæredygtighedens ånd valgte Gamle Mursten at donere præmien, bestående af en fælleshave sponseret af urban farming-virksomheden TagTomat, til et asylcenter for uledsagede børn på Langeland.

- Prisen udgør et anerkendende skulderklap til byggeriets grønne frontløbere. Og ved at hylde de gode eksempler, som det var tilfældet med Gamle Mursten 2014, håber vi ligeledes at inspirere andre til at fortsætte den bæredygtige udvikling, pointerer Henrik Ulander, adm. direktør hos Building Green.

En udvalgt fagjury står for nomineringerne såvel som kåringen af vinderen af ”Det Bæredygtige Element 2015”. Fagjuryens medlemmer udgør, ud over Kasper Lynge Jensen, stadsarkitekt Tina Saaby Madsen fra Københavns Kommune, formand for tænketanken URBAN Niels Bjørn, strategisk projektchef Lone Feifer fra Velux, forsker Harpa Birgisdóttir fra SBi samt partner Signe Kongebro fra Henning Larsen Architects.

Kom og se uddelingen af prisen den 29. oktober kl. 14.15 på den store hovedscene på Building Green i FORUM. Det er gratis at deltage, og det er en god idé at forhåndsregistrere sig, det kan du gøre her!

Building Green / Insight Events ApS
Ørnevej 18, 1.
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK24240371
P nummer: 1003747958

Kontaktperson

SE

Send til en kollega

0.047