23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Playmobil producent anvender vakuum

En af producenterne bag Playmobil, Geobra Brandstätter GmbH & Co. KG som blandt andet også producerer Lechuza potteplantesystemer skifter over til servicefri vakuumpumper.

Geobra Brandstätter GmbH & Co. KG er en af de største og mest moderne plastsprøjtestøbningsfabrikker i Europa. Fabrikken ligger i Dietenhofen i området Franken i det sydlige Tyskland.
450 sprøjtestøbemaskiner producerer blandt andet dele til PLAYMOBIL og Lechuza potteplantesystemer. Transporten af de nødvendige råmateriale fra siloer til de enkelte sprøjtestøbemaskiner foregår på forskellige måder som alle har det til fælles, at de er udstyret med Mink klovakuumpumper til sikker transport af plastgranulater.

Geobra Brandstätter har mange års positive erfaringer med brug af denne type tørtløbende vakuumsystemer.

PLAYMOBIL sprøjtestøbte dele er fremstillet otte forskellige steder på fabrikken i Dietenhofen. Hver dag fremstillles op til 10 millioner individuelle dele, hvoraf 250.000 trykkes.
Gennemsnitligt er 65.000 komplette PLAYMOBIL-pakker klar til afsendelse dagligt.

Lechuza potteplantesystemer er blevet produceret af geobra Brandstätter siden 2000.

I de sidste 30 år er transporten af materiale på geobra Brandstätter fabrikken blevet udført via et netværk af automatiske transportsystemer, som transporterer plastgranulater fra siloen via forskellige kanaler til hver enkelt sprøjtestøbemaskine. Netværket omfatter transportsystemer leveret af flere forskellige producenter.
netværksystemet består blandt andet af i alt 29 Mink klovakuumpumper, som forsyner transportenhederne med en leveringslængde på op til 150 m.

Produktionen finder sted døgnet rundt, 350 dage om året, hvilket gør driftssikkerheden til en vigtigt problemstilling. De oliesmurte lamelvakuumpumper, som blev installeret, da systemet blev bygget, er blevet erstattet med Mink klovakuumpumper. Nye transportsystemer er blevet føjet til netværket og de disse anvender idag også Mink klovakuumpumper.

Den klare fordel:
Mink klovakuumpumper kræver ikke olie eller andre væsker i kompressionskammeret, derved er der næsten ingen vedligeholdelse, hvorimod der ved en oliesmurt vakuumpumpe som normalt kræves både olieskift, udskiftning af oliefilter samt skift af luft-/olieudskillere. Derfor er omkostninger til vedligeholdelse og nedentiden væsentligt reduceret.

For serviceafdelingen hos geobra Brandstätter betyder dette, at komponenter ikke udsættes for slitage og ikke kræver udskiftning. Mink klovakuumpumper kræver kun minimal vedligeholdelse, bestående af gearkassens olie skal skiftes hver 20.000 timer, hvilket i kontinuerlig drift svarer til en vedligeholdelsescyklus på mere end to år.

Energieffektivitet var en vigtig faktor i beslutningen om at skifte fra de oliesmurte vakuumpumper til den tørtløbende kloteknologi. For geobra Brandstätter er energieffektivisering et meget væsentligt parameter, hvilket også dokumenteres gennem deres ISO 500001certificering for systematisk energistyring, som blev gennemført sidste år.

For Gerhard Nürnberger, servicechef, er det vigtigt, at "der kun investeres i udstyr med det laveste energiforbrug." Takket være det kontaktfri funktions princip er Mink klovakuumpumper yderst effektive og bruger mindre strøm end nogen anden type industriel vakuumpumpe.
Til sammenligning kræver en Mink klovakuumpumpe en motorklasse mindre end en oliesmurt lamelvakuumpumpe.

geobra Brandstätter har opnået en energibesparelse på 36 kW, via skiftet til de tørtløbende Mink vakuumpumper. Beregnet over 350 dage med kontinuerlig drift, betyder dette besparelser på 36.000 euro (267.840 kr.) om året. Samtidig overføres overskudsvarmen via varmevekslere til opvarmning af bygninger, og hermed reduceres energiforbruget. Ved installation af Mink klovakuumpumper i alle transportsystemer yder geobra Brandstätter et vigtigt bidrag til en økonomisk og energibesparende vakuumproduktion og har fundet en kompetent partner i Busch.

Hvis du er interesseret i at høre mere om dine muligheder indenfor mere energirigtig produktion ved hjælp af vakuum tryk her

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.047