23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Stærkt socialt samarbejde

FUGMANN samarbejder med Grennessminde, der uddanner og ansætter unge med særlige behov. Stedet har blandt andet et økologisk gartneri, der sælger specialchilier og leverer spiselige blomster til Michellinrestauranten NOMA.

Bo- og uddannelsesstedet Grennessminde sender ind imellem unge med særlige behov i praktik hos FUGMANN. - Samarbejdet flugter godt med vores sociale profil og vores ønske om også at give plads til dem, der ikke har gået den lige vej, siger direktør Henrik Fugmann.  

Økologisk gartneri, bageri og café, bosted, transportvirksomhed, tømrerværksted og smedje. Der er rigtig mange muligheder for de omkring 85 unge mennesker, der er tilknyttet  det kombinerede bo-, arbejds- og uddannelsessted Grennessminde, som FUGMANN samarbejder med.

I de idylliske omgivelser i Taastrup lidt udenfor København får mennesker på kanten af samfundet en chance for igen at finde fodfæste. Ud over at være fast leverandør af elarbejde, yder FUGMANN af og til en støttende hånd til Grennessmindes unge.

- Vi driver en socialøkonomisk virksomhed, der har som mål at få de unge i arbejde. I det arbejde er vi afhængige af samarbejdspartnere som FUGMANN, siger afdelingsleder for Grennessmindes projektskole Søren Andersen.

Samarbejdet består i praktikophold af op til tre måneders varighed.

- FUGMANN er en virksomhed, der evner at tage hånd om mennesker med særlige behov. De taler ordentligt med de unge mennesker og hjælper dem, som selv ønsker at gøre en indsats. Og så har FUGMANN nogle socialt bevidste medarbejdere, som går op i at folk trives. Det er en vigtig forudsætning for det samarbejde, vi har, siger Søren Andersen.

Grøn gensidighed

FUGMANN har løbende omkring 20 lærlinge i virksomheden og ser det som en vigtig opgave at uddanne unge mennesker. Praktikanterne fra Grennessminde falder godt ind i den opgave.  

- Samarbejdet flugter godt med vores sociale profil og vores ønske om også at give plads til dem, der ikke har gået den lige vej. Det er vigtigt, at de unge mennesker får erfaring med, hvad det vil sige at være på arbejdsmarkedet,  så det er vi glade for at kunne bidrage til. Samtidig giver det os erfaring med unge med særlige behov, som vi kan bruge i dagligdagen, siger direktør Henrik Fugmann.

Ud over samarbejdet om praktikanterne fremhæver Søren Andersen FUGMANNs grønne profil som afgørende for samarbejdet.

- Gartneriet på Grennessminde er 100 procent økologisk. Og det samme gælder vores café. Derfor er FUGMANNs grønne profil vigtig for os, siger Søren Andersen.

Grundlaget for det hele er dog naturligvis installationerne. Også her er Søren Andersen godt tilfreds.

- På Grennessminde er vi afhængige af, at teknikken fungerer, for at vi kan levere det, vi skal. Det er aldrig noget med, at vi skal vente til i morgen, hvis der er problemer. FUGMANN har en størrelse, som gør, at deres dygtige folk altid kan rykke ud og klare det nu og her, siger han.

FUGMANN har senest leveret udendørs sikkerhedsbelysning til Grennessminde, der i en tid har været plaget af indbrud. Derudover står virksomheden for alarmanlæg, datanetværk, forsyningstavle og varetager løbende diverse serviceopgaver.

FUGMANNS SOCIALE PROFIL

FUGMANN sætter en ære i at løfte et socialt ansvar.

Vi har:

  • løbende mere end 20 lærlinge 
  • ældre medarbejdere ansat på deltid
  • mange praktikanter både fra folkeskole og teknisk skole
  • løbende mennesker i arbejdsprøvning
  • flere samarbejder med institutioner, herunder Grennessminde og Spydspidsen

 

Søren Andersen, afdelingsleder Grennessminde tv. er glad for samarbejdet med FUGMANN og projektleder Christian Lønborg. “FUGMANN er topprofessionelle. De er pålidelige, troværdige og effektive”, siger han.

Fugmann A/S
Høffdingsvej 20
2500 Valby
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK15880597
P nummer: 1000993765

Send til en kollega

0.109