23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Girlpower i nedbrydningsbranchen

Kingo har fået en ny bygningskonstruktørpraktikant, som brænder for genbrug og miljøfarlige stoffer, og så er hun ikke bange for lidt mandehørm.

Mathilde Noack Sondrup Munkner læser til daglig til bygningskonstruktør på VIA University College i Horsens. Hendes interesse for byggebranchen opstod i hendes fritidsarbejde som frivillig byggeleder for Smukfest i Skanderborg, hvor hun bl.a. koordinerer mandskab, bestiller grej og samarbejder med eksterne leverandører, medhjælpere og barformænd.

”Jeg begyndte at læse til bygningskonstruktør, fordi jeg ville gøre min hobby til mit arbejde,” fortæller Mathilde.

Inden Mathilde startede på bygningskonstruktøruddannelsen, læste hun molekylærbiologi på Aarhus Universitet, hvor interessen for giftstoffer og deres påvirkning på menneskets biologi opstod. Senere fandt hun ud af, at dette også var et stort område inden for byggebranchen, hvor hun nu specialiserer sig inden for miljøfarlige stoffer.

”Vi har ressourceknaphed i verdenen. Lige nu koster det for mange penge at genbruge materialer, men jeg tror på, at det på sigt kan betale sig. En dag løber vi tør for ressourcer, og så har vi ikke andet valg. Vi bliver nødt til at tænke ud af boksen og ændre den måde, vi griber tingene an på,” siger Mathilde.

Hvorfor nedbrydningsbranchen?

Mathilde mener, at hun altid vil kunne arbejde med nybyg. Hun ser i stedet potentialet i den store bygningsmasse, som står til nedrivning og renovering i Danmark, og håber, at hendes praktikophold hos Kingo vil give hende et endnu større indblik i de muligheder og udfordringer, som branchen rummer.

På Mathildes 5. semester, skrev hun en rapport om lovgivning inden for byggeaffald i Danmark, hvilket fik hende til at undre sig over reglerne.

”Jeg fandt ud af, at kommunerne har forskellige regler for håndteringen af affald med miljøfarlige stoffer, og priserne varierer. Det må være en kæmpe udfordring for branchen, at der ikke findes ét fælles regelsæt,” siger Mathilde.

Mathilde fortæller, at Kingos grønne logo har været i hendes bevidsthed, siden hun var barn, hvilket også var en af grundende til, at praktikvalget faldt på Kingo. Nu glæder hun sig til at komme i gang med arbejdet og prøve kræfter med både kvalitetssikring, beregning og entrepriseledelse.

”Jeg vil ud at lære, hvordan man gør i virkeligheden. Skolen er jo teoretisk, så jeg mangler at prøve kræfter med arbejdet i den virkelige verden,” siger Mathilde.  

Foruden Mathilde, har Kingo også glæde af en miljøteknologpraktikant fra Aarhus Erhvervsakademi og endnu en bygningskonstruktørpraktikant, som skal være i virksomheden indtil sommerferien.

Kingo Karlsen A/S
F.L. Smidths Vej 17
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21791733
P nummer: 1001783308

Kontaktperson

VRO
Vibeke Reimer Olsen
Analytisk koordinator
+45 25169161 vro@kingo.biz

Send til en kollega

0.047