23948sdkhjf
Del siden
Annonce

JORTON står til søs med specialopgave

Det 103 år gamle Hals Barre Fyr i Kattegat er blevet renoveret fra vandlinjen og op til tårnets top, så det kan holde i mange flere årtier.

Vejret og saltvandet er hårdt ved fyrtårnene i de danske farvande, og derfor har Hals Barre Fyr de seneste to år gennemgået en omfattende renovering af både fundamentet og selve fyrtårnet. Renoveringen af fundamentet fandt sted i 2013, og i 2015 fik JORTON også opgaven med at renovere tårnet, dækket og rækværket. Derfor står fyrtårnet i dag nymalet og skinnende på havet, hvor den med sit lys er med til at advare og dirigere skibstrafikken.

Specialopgave
JORTONs medarbejdere har i forbindelse med renoveringsarbejdet i 2015 sandblæst og malet tårnet op i dets røde og hvide farver. Dækket er blevet repareret og har fået ny overflade, og indvendigt er de tidligere beboelsesrum til fyrets personale og lodserne blevet renoveret. Som noget af det sidste har fundamentet fået monteret nyt rækværk hele vejen rundt.

Sprøjtebeton i stedet for granit
Fundamentet var oprindelig beklædt med granitsten hele vejen rundt, men vejret, havet og det salte vand har fået stenene til at løsne og falde af på de mest udsatte steder. Renoveringen bestod derfor i at sikre de tilbageværende granitsten med bolte og beklæde de øvrige flader med hårdfør sprøjtebeton. Yderst blev der sprøjtet farvet beton på, så overfladen til en vis grad matcher granitten. Endelig er der lavet nye trappeløb på siden af fundamentet.

Som vinden blæser
Vejret har været en udfordring for JORTONs medarbejdere, når de skulle på arbejde på fyret, der ligger fem sømil øst for Hals. Blæste det for meget og fra en speciel retning, kunne det være svært eller umuligt at anløbe fyret, og så var der ikke andet at gøre end at vente på bedre vejr. I alt har de otte medarbejdere på renoveringen af tårnet været nødt til at aflyse 1/3 af arbejdsdagene på grund af dårligt vejr.

Fakta:
Bygherre: Søfartssstyrelsen
Entreprenør: JORTON A/S
Entreprise: Renovering af fyret
Sum: 1,6 mio. kr.


JORTON A/S udfører med mere end 80 års erfaring alle former for byggeopgaver inden for renovering og nybyg - fra den mindste serviceopgave til det komplekse bygningsværk samt alle anlægsopgaver inden for broer.

For yderligere oplysninger kontakt venligst adm. direktør John Funch på tlf. 24 86 05 03 eller e-mail jof@jorton.dk

Du er altid velkommen til at besøge JORTON på www.jorton.dk

JORTON A/S
Robert Fultons Vej 16
8200 Aarhus N
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26207207
P nummer: 1003031930

Send til en kollega

0.062