23948sdkhjf
Del siden
Annonce

SKAT skærper kravene til skattefri kørselsgodtgørelse

Når du afregner skattefri kørselsgodtgørelse til din medarbejder, skal du være opmærksom på, at SKAT har skærpet kravene med hensyn til bogføringsbilaget.

Kravene betyder blandt andet at:

Hvis der er tale om en ægtefælles eller samlevers bil, så er det en forudsætning for skattefri kørselsgodtgørelse, at der er tale om fælles økonomi vedrørende bilen.
 
Hvis lønmodtageren leaser, lejer eller har en delebil, er det en forudsætning for skattefri kørselsgodtgørelse, at man også afholder de faktiske udgifter til bilen i den periode, man benytter bilen.
 
Kan du ikke som arbejdsgiver dokumentere, at en godtgørelse er skattefri, skal den medregnes til din medarbejders skattepligtige indkomst. Ved uberettiget udbetaling af skattefrie godtgørelser kan du komme til at hæfte for den manglende indeholdelse af A-skat og AM-bidraget, hvis du bliver anset for at have udvist forsømmelighed.

Se alle krav her
Du kan læse meget mere om kravene - og se en oversigt over, hvad din indberetning skal indholde på vores netside - her - oplysningerne er frit tilgængelige for alle.

 

Dansk Håndværk
Islands Brygge 26
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK76065314
P nummer: 1002479704

Kontaktperson

MF
Morten Frihagen
Direktør
mf@dhv.dk

Send til en kollega

0.047