23948sdkhjf

Indvielse af Skolen i Sydhavnen

| Medlemsnyhed | Indrykket af JJW Arkitekter A/S

Fredag d. 4. september kl. 12 er der officiel indvielse af Skolen i Sydhavnen – Københavns Kommunes maritime og naturvidenskabelige profilskole.

Klokken 12 byder Skoleleder Morten Biering velkommen. Derefter er der taler ved Overborgmester Frank Jensen (A), Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev (V) og partner Lars B. Lindeberg fra JJW Arkitekter.

Rammerne giver børnene lyst til at lære
Skolen har nu været åben i et par uger og skoleleder Morten Biering fortæller, hvordan de fysiske rammer er med til at fremme børnenes lyst til at lære. ”Det er en god fornemmelse at være flyttet ind på skolen. Det har været fantastisk at opleve elevernes reaktion på at komme ind i de nye omgivelser. Der er ingen tvivl om, at de nye fysiske rammer giver dem lyst til at være på skolen, de er mere motiverede, trygge og åbne for at lære så meget, de kan. Personalet har også med stor glæde og entusiasme indtaget skolen. Det er tydeligt, at det motiverer at skulle fylde læring og materialer ind i alle de nye spændende lokaler. Jeg er glad for, at vi efter ventetiden nu befinder os i et top-moderne skolemiljø, hvor trivsel og læring kan gå hånd i hånd”.

På børnenes præmisser

Bedst mulige rammer for Københavns skolebørn
Overborgmester Frank Jensen (S) udtaler: ”Som overborgmester er jeg stolt over, at jeg endnu engang kan slå fast, at København målrettet arbejder for at sikre de bedst mulige rammer for vores skolebørn. Jeg er ikke i tvivl om, at Skolen i Sydhavnen, udover at byde på et optimalt læringsmiljø, også bliver et naturligt midtpunkt for al den aktivitet, der er i bydelen. Det har været forrygende at følge udviklingen i hele området gennem de seneste år. Da vi begyndte at bygge skolen, var der tomme grunde på alle sider af byggepladsen på Teglholmen, nu er der både blevet opført boliger og kontorer og udgravet kanaler i det nye byudviklingsområde.”

TV 2 Lorry om skolestart d. 10. august

Vandet bliver en naturlig del af skolengangen
Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev (V) glæder sig også over, at der bliver investeret i gode skoler i Københavns Kommune. ”Skolen i Sydhavnen er et fantastisk eksempel på, hvordan de fysiske rammer er med til at skabe et miljø, som understøtter børnenes læring og bidrager til et godt arbejdsmiljø for både lærere, pædagoger og skolens øvrige medarbejdere. Jeg er spændt på at følge, hvordan nye læringsformer kommer til at udfolde sig i det maritime miljø på Skolen i Sydhavnen, hvor naturen og vandet bliver en naturlig del af elevernes skolegang”.

Foto: Torben Eskerod

Fakta - Skolen i Sydhavnen

Projekt: Nybyggeri – Folkeskole
Sted: Støberigade 1, 2450 København SV
Bygherre: Københavns Kommune, Børne- & Ungdomsforvaltningen
År: 2006 - 2015
Areal: 9.500 m²
Arkitekt: JJW Arkitekter (Totalrådgiver)
Ingeniør: NIRAS
Landskab: JJW Landskab / PK3 Landskab
Idrætskonsulenter: Keinicke & Overgaard Arkitekter
Storentreprenører: B. Nygaard Sørensen A/S, G.V.L. Entreprise A/S, Lindpro og Jakon A/S
Byggeledelse: Arkitektfirmaet Friis Andersen
Kunstnerisk udsmykning: Peter Holst Henckel


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
JJW Arkitekter A/S

Finsensvej 78
2000 Frederiksberg
Danmark
JJW Arkitekter A/S

Send til en kollega

0.094