23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Krydstogthavn fik stort besøg

Krydstogthavnen i Skagen er vant til gæster fra hele verden, men en nat i juni var de besøgende på havnen alligevel en kende anderledes end sædvanligt.

426 meter (næsten) mandshøje regnvandsledninger fik midlertidigt ophold på krydstogthavnekajen i Skagen, da Sejlstrup Entreprenørforretning på alternativ vis fik transporteret rør bestilt gennem Sanistål fra Polen til toppen af Danmark.

Sejlstrup Entreprenørforretning havde vundet en licitation på en separatkloakering i Skagen til udførsel i sommeren/efteråret 2018 og skulle til opgaven naturligvis bruge en del kloakrør – denne ordre gik til Sanistål. Indtil videre lyder det som en ret almindelig arbejdsdag i VA-branchen.

Men når ordren lyder på næsten en halv kilometer GAP-rør, der ikke kan teleskoperes, fordi de har ens dimensioner på 1600 mm., så bliver transporten fra producenten Flowtite nær Gdansk til Skagen ret omfattende.

Idérig entreprenør valgte vandvejen
Sejlstrup Entreprenørforretnings anseelige ordre på kloakrør hos Saniståls polske VA-leverandør svarede til 38 lastbillæs, eller en tur rundt om jorden plus det løse, hvis det blev målt i afstand. Entreprenørvirksomheden mente, at der måtte være andre transportmåder, som ville spare operationen både tid og penge.

Baseret på dårlige erfaringer frarådede Sanistål en af deres første indskydelser, som var togtransport. Den ene halvpart af entreprenørforretningens indehavere, Martin Jensen, forklarer, at de med Saniståls accept tog kommunikationen direkte med rør-leverandøren, da de havde fået en idé med at transportere rørene ad vandvejen.

”Rørene blev produceret tæt ved en havneby, og de skal anlægges tæt på en havneby, så vi snakkede med havnen i Skagen og fik det til at gå op, så rørene kunne sejles herop på én gang,” forklarer Martin Jensen.

Krydstogtskib på vej
En væsentlig forudsætning var, at Sejlstrup Entreprenørforretning havde lagermulighed tæt ved havnen, så kajen kunne ryddes hurtigt. Virksomheden havde blot 24 timer til at fjerne rørene, inden et krydstogtskib skulle ankomme til en indbydende kaj med rød løber.

Både rør og rød løber kom rettidigt på plads, da den effektive entreprenørvirksomhed klarede oprydningen på den halve tid, og den spøjse historie om krydstogthavnen og 426 meter GAP-rør med tilhørende to brønde og fem T-stykker fik en lykkelig ende.


Find hele Saniståls VA-sortiment her>>

Ahlsell Danmark
Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42997811
P nummer: 1003072200

Send til en kollega

0.063