23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Virtual Reality til træning i brug af saxlifte og bomlifte

Virtual Reality har i høj grad gjort sit indtog på flere forskellige markeder. Som noget helt nyt er VR også begyndt at optræde i liftbranchen.

Der er i øjeblikket kun seks Virtual Reality (læs:VR) platform trænings simulationer i Europa. To af disse er i øjeblikket hos Riwal Danmark. Udstyret med VR briller, høretelefoner, en bevægende platform og med samme kontrolpanel  som operatøren vil benytte ved arbejde i højden,  gør det  VR simulatoren utrolig realistisk. Faktisk vil det kun tage få minutter før hjernen og sanserne er snydt til at tro, at du kører rundt på en rigtig maskine på en byggeplads.

VR simulatoren kan benyttes som en maskine der giver en fornemmelse af hvordan, det er at styre en lift, samt benyttes som træning inden man opererer en rigtig sax eller bomlift. Bl.a. har VR simulatorerne stået til rådighed hos entreprenør Mace Group.

Hos den internationale organisation IPAF (International Powered Access Federation), som er organisationen bag uddannelse af operatører af sax og bomlifte, diskuteres der omkring hvorledes VR simulationen kan blive introduceret til at indgå som et led i den certificeret træning.

I IPAF trænings regi forsøger man at uddanne operatørerne til sikkert, at operere sax og bomlifte. Træningen skal være kontrolleret,  og man kan naturligvis ikke udsætte nogen af træningskursisterne i rigtig fare eller i ligeså pressede situationer,  som kan opstå på en byggeplads. Men med en VR simulator kan man placere operatørerne i risikofyldte situationer, og hvis det ender galt kan man bare starte VR simulationen forfra.

Indenfor en kort fremtid forudsiges det at teknologien udvikles og bliver mere avanceret,  således man kan uploade den nøjagtige byggeplads man skal arbejde på, med hvilken maskine man skal bruge. Dette vil betyde at man kan træne til de forhold man senere hen skal operere en rigtig lift i.

VR simulatorer benyttes bl.a. i flybranchen til uddannelser af piloter, og også i militær sammenhæng  benyttes VR simulatorer i træning.

Læs mere og se filmen på vores hjemmeside.

Riwal Danmark A/S
P.L. Brandts Allé 1
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30609492
P nummer: 1013349483

Send til en kollega

0.047