23948sdkhjf

Cradle to Cradle på Katrinedals Skole

| Medlemsnyhed | Indrykket af JJW Arkitekter A/S

21. oktober holder lancerer Kalk verdens første C2C-certificerede kalkmørtel, der anvendes på ombygning og tilbygning på Katrinedals Skole i Vanløse.

Katrinedals Skole er under forandring. Københavns Kommune er bygherre på renoverings og tilbygnings-projektet, der består af 3.500 m² nybyggeri og renovering af 6.000 m² eksisterende bygninger. Katrinedals Skole er et bæredygtigt foregangsprojekt med Kalks Cradle to Cradle certificerede cementfri mørtel og genbrugstegl fra Bispebjerg Hospital.

Efter udbygningen og renoveringen bliver Katrinedals Skole i Vanløse en 4-sporet skole for 0. - 9. klassetrin. Udover selve skolebyggeriet er udvidelsen af fritidshjemmet ”Katfrit” en del af projektet, ligesom Brønshøj Sportshal udbygges og istandsættes og bliver skolens idrætshal, som også kan benyttes af beboerne i lokalområdet.

Skolens nye bygning kommer til at indeholde udskolingsafdeling, et nyt science center, drama- og musiklokale samt EAT-køkken og -lounge. På første sal kommer der primært undervisningslokaler og projektområder, mens stueetagen rummer faglokaler, opholds- og ankomstområder, så skolen kædes bedre sammen med omgivelserne.

Cradle to Cradle kalkmørtel og genbrugstegl
De nye bygninger får en teglfacade. Det er Kalks cradle 2 cradle certificerede cementfri kalkmørtel, der binder det hele sammen, og Københavns Kommune er den første bygherre, der anvender Kalks mørtel i et byggeprojekt. Som et yderligere bæredygtighedstiltag anvender man genbrugstegl fra blandt andet Bispebjerg Hospital. Genbrugsteglet svarer til en besparelse på CO2-kontoen på 70 ton.

Invitation til lancering af Kalks C2C-certifficeret kalkmørtel
21. oktober holder lancerer Kalk verdens første C2C-certificerede kalkmørtel, samt en række andre bæredygtighedsprodukter/-initiativer. Partner og indehaver Lars B. Lindeberg fortæller om JJWs arbejde med Katrinedals Skole.

Læs mere på Kalks hjemmeside

Inspiration fra campusudvikling
JJW Arkitekter er totalrådgiver på Katrinedals Skole. Lars B. Lindeberg fortæller, hvordan teamet er inspireret af tankerne bag campusudvikling, hvor samspillet mellem uddannelsesbygninger og deres omgivelser er et af de centrale elementer. ”Vores grundidé er at skabe en skole, hvor de eksisterende og nye bygninger bidrager til at skabe en campus-fornemmelse. Derfor har vi fokuseret på at udvikle lokalerne med så stor transparens som muligt, så der skabes sammenhæng mellem ude og inde. Vi opgraderer udearealerne, så de fremstår attraktive og kan bruges aktivt i undervisningen samt udenfor skolens åbningstider. Derudover er jeg stolt af, at vi på dette projekt indarbejder lang række bæredygtighedsinitiativer som blandt andet C2C mørtel og genbrugstegl”.

Læs pressemeddelelse ”Overborgmester Frank Jensen tager første spadestik på Katrinedals Skole”

FAKTA
Projekt: Udvidelse og renovering af Katrinedals Skole
Bygherre: Københavns Kommune
Areal: Nybyggeri ca. 3.500 m² / renovering 6000 m²
Totalrådgiver/Arkitekt: JJW Arkitekter A/S
Entreprenør: Einar Kornerup A/S
Ingeniør: Rambøll
Landskab: PK3


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
JJW Arkitekter A/S

Finsensvej 78
2000 Frederiksberg
Danmark
JJW Arkitekter A/S

Send til en kollega

0.125