23948sdkhjf
Del siden
Annonce

3 tips til at sikre et sundt indeklima

Er du opmærksom på dit indeklima? Læs med og bliv skarp på, hvordan du sikrer et sundt indeklima i dit hjem.

Det er vinter, og det er koldt udenfor. Det betyder også, at vi opholder os indenfor 80-90% af vores tid. Derfor er det især vigtigt, at vi sikrer et godt indeklima i vinterperioden og undgår at indeklimaet påvirker vores sundhed og helbred negativt.

Indeklimaet kan påvirke vores sundhed på forskellige måder. Alle mennesker er forskellige og reagerer derfor også forskelligt på påvirkningerne fra indeklimaet. Alt fra irriterede slimhinder til hovedpine og kvalme kan opstå grundet dårligt indeklima. Et godt indeklima kan sikres ved et varmt, tørt og rent hjem, der er bidrager positivt til den daglige trivsel.

Faktisk løber den totale sygdomsbyrde i Danmark, grundet indeklimaforureninger, op i et årligt tab på 22.000 sunde leveår ifølge beregninger fra en Europæisk ekspertgruppe. Men der er håb forude. Følg de tre simple råd nedenfor og undgå at blive en del af statistikken. Med en lille indsat kan du nemt få et bedre indeklima, og meget handler om vaner.

1) Hold samme temperatur i alle rum
Alle rum skal være varmet op til at være mellem 20-22 grader. Det kan måske for nogen virke lidt dumt, at alle rum skal opvarmes til samme temperatur, når man ikke bruger dem alle lige meget eller for eksempel gerne vil have et køligt soveværelse. Men for at sikre at luftfugtigheden holdes nede, skal temperaturen være jævn i hele hjemmet.

2) Luft ud 2 x 10 minutter om dagen
Luft grundigt ud to gange om dagen. Og her er det ikke nok blot at åbne et enkelt vindue. Der skal være gennemtræk, så alle hjemmets rum sikres udluftning. Under madlavning eller efter et bad er det ekstra vigtigt, at få luftet ud for at undgå skadelige partikler eller at fugt bliver hængende. Faktisk afgiver en familie på fire i gennemsnit omkring 10 liter vand til hjemmet om dagen. Det sværeste ved at følge dette råd, er at få det gjort. For mange ved det godt, men husker det ikke. Så husk det nu!

3) Tør ikke dit vasketøj indenfor
Det giver en alt for høj luftfugtighed, når fugten fra vasketøjet fordamper. Hvis du absolut skal tørre vasketøjet indenfor, og ikke har en tørretumbler, så gør det på dit badeværelse, hvor der er udsugning, så fugten ikke bliver hængende. Fugten er indeklimaets værste fjende. Fugten fra vasketøj kan nemlig i værste tilfælde resultere i skimmelsvamp, fordi fugten ikke kan komme væk og derfor trænger ind i vægge, paneler og gulvtæpper.

Få et bedre overblik med luftfugtighedssensoren GROHE Sense
Det kan være svært at vide præcist, hvornår luftfugtigheden og temperaturen i hjemmet er for høj eller lav.. For at være sikker på at temperaturen og luftfugtigheden  holder sig indenfor det anbefalede, , kan sensoren GROHE Sense give dig en hjælpende hånd til at sikre det bedst mulige indeklima.

GROHE Sense informerer dig via din smartphone, hvis lufttemperatur eller luftfugtighed har været uden for dit forudindstillede interval i mere end tre timer. På den måde sikrer du, at risikoen for at der for eksempel opstår skimmelsvamp mindskes markant og i stedet tages i opløbet. For når du først kan se skimmelsvamp, er det for sent.

Det er også vigtigt, at være opmærksom på om luftfugtigheden er for lav, da det kan resultere i irriterede bihuler, kløende øjne, tør hud, og øget risiko for forkølelse. GROHE Sense reagerer nemlig også, hvis fugtighedsniveauet er for lavt.

GROHE Sense er koblet til netværket via WLAN, og derfor modtager du en pushbesked på din smartphone, hver gang din GROHE Sense registrerer uregelmæssigheder.


Læs mere om GROHE Sense her.

Grohe A/S
Ved Stigbordene 32, 2th
2450 København SV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK52503310

Send til en kollega

0.058