Skæve boliger med lige vægge

| Medlemsnyhed | Indrykket af G.S.V. Materieludlejning A/S

GSV/Pitzner har opført fem skæve boliger i Brønshøj for boligforeningen SAB, og modellen kan anvendes til mange andre formål

Boliger i pavilloner er hurtigt, funktionelt og prisrigtigt byggeri til formål, hvor huslejen skal holdes nede. Byggeriet af boliger til skæve eksistenser er udført i en funktionel arkitektur uden byggetekniske finurligheder, og det er gedigent og kan tåle at blive brugt.

- Pavillonbyggeriet her givet en god kombination af kvalitet og pris samtidig med at det var et byggeri, der skulle gå ret hurtigt. De seneste fem skæve boliger med fælleshus er 2. etape. 1. etape bestod af 10 boliger og en kontorbygning, og det var blandt andet erfaringerne herfra, der førte til en tilsvarende løsning på 2. etape, siger bygherrerådgiver Christian Engkilde fra det rådgivende ingeniørfirma Dominia, der har udfærdiget udbudsmaterialet og ført tilsyn med byggeriet.

GSV/Pitzner har haft både 1. og 2. etape af byggeriet i totalentreprise, og Christian Engkilde beskriver samarbejdet som rigtig godt.

- GSV/Pitzners folk er løsningsorienterede. Vi taler åbent om de praktiske udfordringer, og alle bidrager med gode løsninger, og tidsplanen er også blevet overholdt, selv om der har været udfordringer under vejs. Jeg synes, det er en form for byggeri, som peger fremad både i form af flere boliger til hjemløse og i form at løsninger til andre akutte boligformål som flygtninge og studerende, siger Christian Engkilde.

Projektleder Jesper Birn Lindeberg fra KAB, som er administrationsselskab for SAB, Samvirkende Boligselskaber har oplevet en markant udvikling i kvaliteten af skæve boliger.

- Fra at der oprindeligt blev opstillet campingvogne til formålet, har vi nu disse pavillonboliger. I forhold til 1. etape, som blev bygget for 2½ år siden, har vi justeret lidt. I 1. etape havde lejlighederne nogle store handicapvenlige badeværelser, men der gik mange kvadratmeter til badeværelserne, og det har vi justeret, men ellers har vi primært gode erfaringer, som vi bygger videre på, siger Jesper Birn Lindeberg.

- Som alménnyttigt boligselskab er det en kerneopgave at levere boliger til alle typer beboere, og det er der et godt samarbejde med kommunen om. Det er kommunen, som visiterer beboere til de skæve boliger, og det er vigtigt at få den rigtige beboersammensætning, siger han.

- Opførelsen af de fem nye boliger og fælleshuset er gået planmæssigt. Vi har haft en god dialog med GSV/Pitzner. Deres medarbejdere er lydhøre over for vore ønsker, og de prøver altid at finde gode løsninger, så jeg opfatter dem som en god samarbejdspartner, siger Jesper Birn Lindeberg.

Med opførelsen af de nye boliger er bebyggelsesprocenten opbrugt på grunden i Brønshøj med de nuværende 10 skæve boliger og fælleshuset.


Yderligere oplysninger:

Adm. direktør Dan Protin | Mobil: 43 99 72 74 |E-mail: dan@gsv.dk

Medlemsnyhed

Indrykket af
G.S.V. Materieludlejning A/S

Baldersbuen 5
2640 Hedehusene
Danmark
G.S.V. Materieludlejning A/S

Billeder & videoer

Skæve boliger-2

Send til en kollega

0.107