23948sdkhjf

BIM Equity vinder digitaliseringsopgave for Københavns Universitet

| Medlemsnyhed | Indrykket af BIM Equity A/S

BIM Equity, AI og LIFA Landinspektører skal opmåle og digitalisere 7.500 m2 laboratorier på Københavns Universitet

Københavns Universitet er i gang med en omfattende digitalisering af tre bygninger på Frederiksberg, som huser Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet (SCIENCE). BIM Equity har vundet opmålingen af 7.500 m2 eksisterende laboratorier i samarbejde med AI og LIFA Landinspektører. Exigo bistår Københavns Universitet i opgaven, som finansieres af Københavns Universitet, mens den efterfølgende renovering overvejende finansieres af Bygningsstyrelsen.

Øget efterspørgsel efter digitaliseringsydelser
Opgavens kompleksitet øges af en stor mængde tekniske installationer placeret over nedhængte lofter. Alle installationer skal modelleres og klassificeres, før projektet afleveres som IFC-filer. Det åbne IFC-filformat sikrer, at kommende rådgivere kan bruge BIM-modellen uafhængigt af software, ligesom at den digitale model bliver kompatibel med stort set alle BIM-baserede FM-systemer for drift og vedligehold.

Thomas Graabæk, partner og BIM-rådgiver hos BIM Equity, fortæller:

”Digitale modeller er første skridt og danner grundlaget for BIM-baseret renovering samt digital drift og vedligehold. Lige nu mærker vi, at det går rigtigt stærkt med digitalisering og opmåling af eksisterende bygninger. Vi forudser, at der i de kommende år kommer mange renoveringsprojekter, både indenfor universitets-byggerier og andre offentlige bygninger, men ligeledes indenfor boligområdet”

Flexijet4BIMm er redskabet
Holdet løser opgaven ved hjælp af Flexijet4BIMm, der kombinerer software og hardware og sikrer at registrerede bygningsdele placeres præcist i BIM-modellen. Med Flexijet4BIMm opbygges BIM-modellen på stedet af kompetente fag-personer fra BIM Equity og AI, som undervejs klassificerer modellen og tilføjer relevante egenskabsdata, der kan anvendes i resten af bygningens livscyklus.

Metoden har store fordele ved interiør-registrering, hvor man kun ”skyder” de relevante målepunkter med laseren. Til facademodellering 3D-scanner LIFA Landinspektører bygningens klimaskærm som grundlag. Kombinationen af forskellige målemetoder i forhold til deres effektivitet sikrer det bedste forhold mellem pris og kvalitet for opmålingen.

Udvidelse af organisationen
For at imødekomme efterspørgslen har BIM Equity ansat tre nye medarbejdere, der i første omgang skal bistå med de mange registrerings- og modelleringsopgaver, virksomheden er involveret i. Samtidig har de indgået et samarbejde, hvor LIFA Landinspektører og AI bliver underrådgivere på denne type digitaliseringsopgaver. Det sikrer BIM Equity den nødvendige kapacitet til at løse den aktuelle opgave, samtidig med at de kan varetage andre opmålinger bl.a. i form af rammeaftaler for registrering af butikslejemål i forbindelse med ombygninger.

BIM Equity ansætter 3 BIM-specialister


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
BIM Equity A/S

Strandlodsvej 6B, 3.
2300 København S
Danmark
BIM Equity A/S

Send til en kollega

0.172