23948sdkhjf
Del siden
Annonce

21-årige Bianca er netop blevet tømrer og student

Skou Gruppen gør meget for at nedbryde fordommen om, at kvinder ikke kan arbejde i byggebranchen. Derfor er vi rigtig glade for, at Bianca Linnemann bliver hos os, nu som fastansat tømrersvend, efter hun er blev færdigudlært som EUX-tømrer.

Bianca Linnemann kigger ud i luften og ser koncentreret ud. Så sænker hun blikket og betragter træstykket foran sig, som hun er i gang med at skære i smig. Hun tager en vinkelmåler frem og sætter en blyantsstreg, hvor træet skal skæres. Om lidt bliver det til undertaget på den tagkonstruktion med rytterkvist, som hun bygger i forbindelse med sin svendeprøve som EUX-tømrer på NEXT i Rødovre.

”Siden jeg havde sløjd i folkeskolen, har jeg vidst, at tømreruddannelsen var god for mig. Jeg vil gerne bruge mine hænder og skabe ting, som andre mennesker får glæde af. I min læretid har jeg allerede fået meget ansvar, opgaverne er afvekslende, og jeg har bestemt ikke fortrudt min beslutning,” siger hun.

Fem dage senere er rytterkvisten færdig, og 21-årige Bianca har bestået sin svendeprøve. Hun kan nu kalde sig tømrersvend. Bianca har været i lære hos Skou Gruppen under det meste af sin uddannelse, hvor hun har været tilknyttet serviceafdelingen på først Hillerød Hospital og senere Herlev Hospital. Heldigvis for Skou Gruppen har Bianca sagt ja til at blive, nu som fastansat tømrer.

Tømrerfaget er et menneskefag

Det er en kendt sag, at for få kvinder vælger at uddanne sig som håndværker. Og det er en skam, for der er brug for dygtige unge mennesker i byggebranchen, uanset køn, forklarer Skou Gruppens direktør Martin Skou Heidemann. Han er glad for, at der findes mønsterbrydere som Bianca. Han siger:

”Det vigtigt med gode eksempler som Bianca. Hun viser, at der ikke findes mande- og kvindefag. Vi arbejder benhårdt på at sikre en sund kultur på arbejdspladsen med respektfuld omgangstone og plads til alle. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at Bianca har lyst til at forsætte hos os.”

Også Biancas formand på Herlev Hospital, Karsten Bach, er glad for, at Bianca er blevet fastansat:

”Hvis jeg skal sige en generel ting om de kvinder, vi har hos Skou Gruppen, så er det, at de virkelig er interesserede i arbejdet. Det er tydeligt, at de har truffet et aktivt valg om, at de vil det her. Det gælder også Bianca. Hun er ikke bange for at tage initiativ og få ansvar. Hun er meget opsøgende og nysgerrig, og går til arbejdet med krum hals. Det sætter jeg pris på,” siger han.

Tømreruddannelsen som kvinde? Go for it!

Bianca bor i Ballerup med sin familie. Både hendes far og bror arbejder med et håndværkerfag, og tanken om at gå den vej har aldrig ligget hende fjernt. Hun er ikke i tvivl om, hvad hun vil sige til andre piger, der overvejer at tage en uddannelse som tømrer:

”Jeg vil sige, ’go for it’! Du kommer ikke til at fortryde det. Arbejdet er spændende og afvekslende. Det er klart, at det kan være hårdt til tider, men man kan altid spørge om hjælp, hvis der fx er tunge løft. Og alle spørger jo om hjælp, det er helt naturligt. Mine kollegaer hos Skou Gruppen er meget hjælpsomme.”

Skou Gruppen A/S
Kærvej 34
2970 Hørsholm
Hørsholm Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26654653
P nummer: 1002020845

Kontaktperson

Martin Skou Heidemann
Adm. direktør, Partner
+45 28358015 ms@skougruppen.dk

Send til en kollega

0.046