23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Håndværkerfradrag: Danske boligejere overser varmeløsningen ved energirenovering

Med BoligJobordningens forlængelse er der sat øget fokus på bæredygtighed og grøn omstilling. En ny undersøgelse viser, at næsten tre ud af fire forventer at bruge fradraget til at få udført håndværksarbejde på energiforbedrende tiltag.

BoligJobordningen, der blandt andet indeholder muligheden for håndværkerfradrag for en række arbejder på private boliger, fortsætter i 2016 og 2017. Der er dog en række justeringer i forhold til, at ordningen skal understøtte grøn omstilling, bæredygtighed og en generel indsats til fordel for klimaet.

En helt ny befolkningsundersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Bosch Termoteknik, viser, at næsten halvdelen af de danske husejere forventer at gøre brug af BoligJobordningen i 2016. Af de boligejere, der forventer at bruge ordningen på håndværksarbejde (36 %) har næsten tre ud af fire planer om at energiforbedre deres bolig. Det er dog kun et fåtal af disse, nemlig 16 %, der har fokus på varmeløsningen i deres bolig, når de planlægger energiforbedringer.

”Det er selvfølgelig glædeligt at se en stor interesse blandt husejerne til at energiforbedre og med håndværkerfradragets grønne fokus kan man med fordel kaste et blik på de områder i boligen, som vedrører energiforbruget.
I den forbindelse er det naturligvis ærgerligt at ganske få har øjnene rettet mod selve varmeløsningen, for vi ved at der er store gevinster at hente for både pengepungen og miljøet.” siger Torben Steffensen fra VS Automatic.

Ny jordvarmepumpe til gavn for miljøet og privatøkonomien

En af de muligheder, man som boligejer har for at optimere sin varmeløsning, er at installere en jordvarmepumpe. Varmepumper findes i en række forskellige varianter, men fælles for dem er, at de udnytter naturens vedvarende energikilder, som f.eks. energien i jorden. Og det er ikke bare miljøet, der vinder ved varmepumpeteknologien. Der er også store besparelser at hente på varmeregningen.

At det økonomiske aspekt har betydning for boligejernes beslutning om at energiforbedre boligen, bekræftes også af undersøgelsen. Her svarer næsten halvdelen (45 %), at deres motivation for at energiforbedre boligen er at spare penge på varmeregningen. Dog går blot 12 % med konkrete tanker om at få installeret en varmepumpe og det er ellers her man kan hente store besparelser på varmeregningen.

”Det er kun naturligt, at man som boligejer ønsker at nedbringe sin varmeregning så meget som muligt. Med en varmepumpe kan man spare op til 50 % af sin varmeregning på årsbasis og netop nu kan vi tilbyde en ny Panasonic eller Bosch jordvarmepumpe, som er en både økonomisk og yderst miljøvenlig løsning.” siger Torben Steffensen

De nye jordvarmepumper, er udover at være en økonomisk og grøn løsning også en unik mulighed for at skabe ekstra komfort i boligen. Varmepumpen tilpasser sig nemlig boligens behov og leverer præcis den mængde varme der behøves, hverken mere eller mindre.

VS Automatic hjælper dig videre
Hvis du er interesseret i at høre mere om varmepumper, kan du kontakte VS Automatic som er Bosch Climate Partner og ekspert i varmepumper fra Bosch og Panasonic. Bosch Climate Partnere er certificeret i Bosch varmeløsninger, hvilket er din garanti for en kvalificeret og veluddannet installatør.

”Vi tager gerne et kig på hvilken løsning der vil være bedst egnet, herunder om den nye jordvarmepumpe er det rette valg hos den enkelte husejer eller om en af de andre varmepumpeteknologier kan være mere oplagt.” fortæller Torben Steffensen.


Fakta om den nye grønne BoligJobordning

• Ordningen fortsætter som en ny grøn ordning i 2016 og 2017
• Fradraget gives pr. person og bliver todelt:
- Op til 12.000 kr. pr. energirenoveringer
- Op til 6.000 kr. til serviceydelser i hjemmet
• Du kan få fradrag for f.eks.:
- Installation af en række varmepumper, energirådgivning til energiforbedringer, installation af ladestik til el-biler, installation af intelligent lys-, ventilations- og varmestyring
• Ændringerne vil få virkning for arbejde, der udføres fra den 1. januar 2016.

VS Automatic A/S
Ormhøjgårdvej 15
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21381802
P nummer: 1005011526

Send til en kollega

0.063