23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Webinar om digitalt samarbejde

Se eller gense webinar om brugen af IFC i praksis.

For nylig afholdt Dansk Standard, Molio og buildingSMART Danmark et fælles webinar om brugen af IFC i praksis. IFC er et udvekslingsformat, der gør det muligt at udveksle informationer på tværs af faggrupper, der anvender forskellige BIM-programmer.

Webinaret blev præsenteret af Alexander Molland fra Dansk standard, Simon Olafsson fra IKTech, samt Thomas Nymann Jensen og Thomas Graabæk fra GRAPHISOFT Center Danmark.  Den første del af webinaret var en kort præsentation af hvad IFC er, hvordan det virker, og hvorfor det er så vigtigt et format.

LÆS OGSÅ: Sådan får du succes med IFC

Hands on Guide til anvendelse af IFC
Resten af webinaret var en “hands on”-præsentation, hvor man kan se udvekslingen af IFC mellem Archicad og Revit præsenteret som 3 forskellige scenarier:

  • Eksport af IFC-fil fra det ene program
  • Link af IFC-filen fra Archicad ind i Revit og vise versa
  • Eksport af IFC-filen med både lokalt nulpunkt og landskoordinat

LÆS OGSÅ: Konsistenskontrol og kvalitetssikring
 
IFC fungerer
Uanset hvilet scenarie der er tale om, fungerer IFC-udvekslingen som forventet. Der er altså ingen problemer i at benytte IFC til koordinering og kvalitetssikring mellem Archicad og Revit – heller ikke, hvis man benytter to forskellige nulpunkter eller har roteret modellerne forskelligt. Det er dog vigtigt, at der ligger klare aftaler for, hvordan modellerne er placeret, og hvor IFC-filernes nulpunkter skal placeres.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du udveksler IFC mellem Archicad og Revit, kan du læse mere om webinaret via dette link, hvor du også finder en videooptagelse af selve webinaret.

Kursus i IFC-udveksling
IKTTECH afholder i samarbejde med Graphisoft Center Danmark kurser i IFC-udveksling mellem Revit og Archicad. Klik her for februar og klik her for maj-udgaven af IFC-udveksling. 

GRAPHISOFT Center Danmark
Rentemestervej 62
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40824057
P nummer: 1025084957

Kontaktperson

Thomas Graabæk
Arkitekt - Indehaver
+45 26285306 tg@formfaktor.dk

Send til en kollega

0.063