23948sdkhjf
Del siden
Annonce

KT Erhvervsbyg skal bygge Nordens største insektfabrik

Opførelsen af fabrikken i totalentreprise er landet hos KT Erhvervsbyg A/S, der opfører byggeriet i partnering aftale

En økonomisk indsprøjtning på 370 millioner blev startskuddet til Nordens største insektfabrik, der skal producere proteinkilder til den grønne omstilling af landbruget. Byggeriet opføres i forlængelse af pilotanlægget på Hedelundvej 15 i Flemming ved Hvirring i Hedensted Kommune

Totalentreprise i partnering-aftale

KT Erhvervsbyg opfører fabrikken som en partnering-aftale, hvor KT Erhvervsbyg løser byggeopgaven i åbent samarbejde med bygherre.

CEO i KT Erhvervsbyg A/S Per Henriksen fortæller om partnering-aftalen:

 ”Vi har i KT Erhvervsbyg gode erfaringer med partnering-aftaler, hvor vi med tæt dialog og åbne regnskaber i samarbejde med bygherrer former projektet ud fra en fælles målsætning, der sikrer en kosteffektiv løsning og en god byggeproces. Denne projektform passer rigtigt godt til vores DNA, hvor team spirit, ærlighed og gensidig respekt er grundlæggende værdier. Det er en effektiv model, der giver øget indtjening for begge parter. Vi er kommet godt i gang, forventer byggetilladelsen midt i februar og opstarter umiddelbart derefter.”

Fabrikken forventes at levere 11.000 tons insektprotein, 2500 ton insektolie og 15.000 tons insektgødning om året. Insektfabrikkens 24.000 kvm. skal stå færdigt i begyndelsen af 2023 og fabrikkens produktionen af 100 ton laver vil være i drift ultimo 2023. Enorm har i dag 16 medarbejdere men forventer at øge medarbejdertallet til 55-60 medarbejdere inden aflevering i 2023.

Foruden DLGs investering i projektet bidrager Danmarks Grønne Investeringsfond og Nykredit Bank også med betydelig financiering til Enorms nye insektfabrik.

KTerhvervsbyg A/S
Ryttervangen 18
7323 Give
Vejle Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31347327
P nummer: 1014319561

Kontaktperson

AC
Anette Christensen
anette@konceptmarketing.dk

Send til en kollega

0.047