23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ROCKWOOL nomineret til byggeriets to prestigefyldte priser

ROCKWOOL koncernen er blevet nomineret til to prestigefyldte priser, som uddeles på én af Skandinaviens største byggemesser, BYGGERI ’16.

Mens virksomhedens montagesystem til vinduer bejler til Energiprisen, er et særligt ressourcebesparende system til tagisolering nomineret til Miljøprisen.

Når BYGGERI ’16 løber af stablen i starten af marts vil byggeriets prestigefyldte priser have fundet deres ejere. Indtil da må ROCKWOOL medarbejdere væbne sig med tålmodighed, mens de venter på afgørelsen fra nomineringskomitéen.

Opfindelse giver 30 procent mindre energitab
ROCKWOOL koncernen introducerede i 2014 et særlig udviklet montagesystem til vinduer for at mindske energitabet fra overgangen mellem vindue og facadeisolering. REDAir LINK er navnet på løsningen, som er nomineret til byggeriets Energipris. Løsningen mindsker energitabet fra facaden med 30 procent sammenlignet med traditionelle løsninger. REDAir LINK er en såkaldt montagekasse til vinduer fremstillet af uorganisk og ubrændbar stenuld, som er med til at sikre den lufttætte løsning.

Udover energitabet, er der med systemet også tænkt over en nem udskiftning af vinduer. Systemet leveres i standardmål, som passer til typiske isoleringstykkelser og kan tilpasses til det specifikke byggeri på selve byggepladsen. De få komponenter minimerer montagetiden. Systemet er beregnet til både nybyggeri og energirenovering, hvor de eksisterende vinduer kan bibeholdes indtil nye vinduer monteres.

Tagisolering bekæmper spild
Det er ROCKWOOL koncernens tagisolering, TOPROCK CTF System, som er nomineret til byggeriets Miljøpris. Tagisoleringssystemet er udviklet med særligt fokus på at minimere spild gennem hele værdikæden - fra materialer til montagetid.

TOPROCK CTF består af lameller og topplade pakket sammen på en patenteret miljøpalle, som er lettere end en traditionel træpalle. Selve pallen er lavet af stenuld og udlægges også som tagisolering. For at tage minimeringen af spild skridtet videre er pallen indpakket i genanvendelig plastfolie. Lamellerne er tilskåret, så der automatisk etableres et fald på taget. Det gør en separat kileløsning oven på et fladt lag af isolering overflødig, og tiden til udlægning mindskes med op til 50 procent. Når isoleringen er monteret, er energispildet fra taget minimeret og den genanvendelig folie er alt der er tilbage.

ROCKWOOL Danmark A/S
Hovedgaden 501
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42391719
P nummer: 1003070002

Send til en kollega

0.109