23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Frisk luft forbedrer indlæringen

Danske skoler har i mange år haft fokus på indeklimaet, og adskillige undersøgelser viser, at der er et stort behov for at optimere skolernes ventilationssystemer.

Luftforholdene i klasseværelserne er ikke optimale, og de er ofte for dårligt ventileret til at opfylde behovet for en god luftkvalitet i rummene. Generelt er undervisningslokaler karakteriseret ved mange elever pr. kvadratmeter, hvilket i mange tilfælde fører til et for højt CO2-niveau. Både elever og lærere har brug for et godt indeklima for at præstere optimalt. Flere studier viser, at et godt indeklima med konstant luftskifte og ventilering forbedrer indlæringen og koncentrationsevnen markant og reducerer problemer med træthed, hovedpine og generel utilpashed. Samtidig undgås trækgener, som ofte opstår med en primær ventilation gennem åbne vinduer.

Rapport dokumenterer dårligt indeklima
Realdania har udarbejdet en rapport om skoleventilation og indeklima i landets skoler, der med al tydelighed viser, at indeklimaet i landets skoler kræver handling, og at det har afgørende betydning for den almene sundhed og indlæringsniveauet, at der bliver gjort noget på området. Størstedelen af landets skoler – hele 90% - er opført før 1995, hvor der ingen krav var om ventilation i skolens rum, så der ligger et stort potentiale i at optimere og renovere disse skoler. Hele 47% af brugstiden i landets klasseværelser overstiger i dag CO2-niveauet for den tilladte grænseværdi på 1.000 ppm. Det betyder, at vores skolebørn og skolens personale dagligt opholder sig i rum med dårlig og usund luft, hvilket har stor betydning for den generelle trivsel og sundhed. Her viser rapporten, at et dårligt indeklima er årsag til hele 9% dårligere testresultater hos eleverne.

Hos KE Fibertec er vi stolte over at have fået to referenceprojekter på skoleventilation med i den nye publikation fra Realdania. Her kan du læse mere om, hvordan Bredballe Privatskole holder CO2-værdien under 800 ppm i 90% af tiden, og hvordan Østerbyskolen i Vejen i dag undgår trækgener og har fået et godt indeklima med renovering af skolen ventilationssystem til en løsning med tekstilkanaler. På www.ke-fibertec.dk/skoleventilation kan du læse mere og se hele eksempelsamlingen fra Realdania.

Effektiv luftfordeling med tekstilbaseret ventilation
Et tekstilbaseret ventilationssystem fra KE Fibertec er en optimal løsning til sikring af et godt og sundt indeklima, uanset om der er tale om undervisningslokaler, fællesarealer, idrætshallen, faglokaler eller øvrige rum på skolen. Vi har mange års erfaring med udvikling og levering af veldokumenterede ventilationssystemer inden for skoleventilation, der sikrer en ensartet og homogen luftfordeling uden træk, og som lever op til kravene til indeklimaet.

Med en ventilationsløsning fra KE Fibertec får du blandt mange fordele følgende:

  • Trækfri luftfordeling uden "døde" zoner
  • Let at vedligeholde – kan hurtigt afmonteres og vaskes efter behov
  • Støjsvagt system ned til 25 dbA
  • Ren luft, da kanalen frafiltrerer urenheder i luften
  • Lave anlægsomkostninger i sammenligning med konventionelle løsninger af stål
  • Løsning monteres direkte på loftet og fordeler luften i lokalet med minimal lufthastighed
  • Velegnet til behovsstyret ventilation, der reguleres efter CO2-niveau i rummet
  • Ideel løsning til renovering af eksisterende system
  • Leveres i flere Cradle to Cradle-godkendte farver, så systemet tilpasses det arkitektoniske design


Læs hele artiklen på www.ke-fibertec.dk og kontakt os i dag for at høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig med dit næste projekt med skoleventilation.

 

KE Fibertec AS
Industrivej Vest 21
6600 Vejen
Vejen Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19138038
P nummer: 1002938299

Kontaktperson

LAC
Lotte Aakjær Cornelius
Salgsingeniør
+45 75 36 42 00 lac@ke-fibertec.dk

Send til en kollega

0.047