23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ukollegial adfærd: Stigning i antallet af sager

Danske Malermestre oplever for tiden flere sager om brud på de regler i vedtægterne, der handler om kollegial adfærd.

Spørgsmålet først: Må du som medlem gå ind på en plads, som en kollega har entreprisen på? Det korte svar er, nej det må du ikke. Eller det må du selvfølgelig gerne, hvis du har et ærinde, men du må ikke overtage et andet medlems opgave uden at have varslet det andet medlem først.

I vedtægternes §19 - Medlemsforpligtelser står følgende: Forinden et medlem udfører arbejde på en opgave, som et andet medlem har kontrakt på, skal medlemmet sørge for, at medlem­met med kontrakt på opgaven får mulighed for at sikre sig do­kumentation for udført arbejde med henblik på medlemmets op­gørelse af sit krav over for bygherren. Det betyder helt konkret, at hvis man får en henvendelse fra en bygherre, der har et ønske om, at man begynder at arbejde på en opgave, hvor man kan have en mistanke om, at et andet medlem har en kontrakt, har man en forpligtelse til at kontakte denne malermester først for at høre om sagens sammenhæng

- Og hvis en kollega rent faktisk har kontrakt på opgaven, skal man sørge for, at han får tid og lejlighed til at sikre sig dokumen­tation for det arbejde, han har udført.

- Det er ikke nok, at man beder bygherren om at gøre dette, og stoler på bygherrens forsikringer om, at den første malermester enten ikke har kontrakt på opgaven eller ikke magter opgaven, og at han nok skal sørge for at afregne den første malermester, fast­slår Ole Draborg.

Med andre ord skal man selv påtage sig opgaven med at kon­takte den første malermester.

- Og som regel får man nok også en anden historie fra maler­mesteren, end den man har fået fra bygherren, siger Ole Draborg.

Problemer med afregningen for udført arbejde
Danske Malermestre oplever desværre i øjeblikket flere sager af denne type i øjeblikket, hvor medlemmer har stolet på bygher­rens forsikringer om, at alt var i sin skønneste orden og begynder at arbejde på en plads, hvor en kollega har entreprisen uden at kontakte kollegaen først. Og den type sager ender så godt som altid med at påføre det første medlem store problemer i forhold til afregningen af det udførte arbejde.

Sagerne om ukollegial adfærd begynder som regel, når byg­geriet er lige ved at være færdigt, og alle tidsplaner er overskredet. Alle er forsinket og bygherren forlanger, at der bliver forceret og opmandet på malerarbejdet.

Og selvom medlemmet gør sit bedste for at følge med, sker det så, at bygherren får den ide at kontakte andre malerfirmaer.

- Her er det bare, man skal huske at tænke over, hvad man selv ville synes om, hvis der pludselig stod et andet medlem og arbejdede på den opgave, man selv var i gang med, siger Ole Draborg.

Billedtekst: Der er sket en stigning i antallet af sager, hvor et medlem, bevidst eller ubevidst, bryder reglerne i vedtægternes §19 og begynder at arbej­de på en plads, som en kollega har entreprisen på. Foto Brian Rasmussen

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.046