23948sdkhjf
Del siden
Annonce

HSHansen går i højden

HSHansen har indgået kontrakt med KPC København om udvikling, projektering, produktion, levering og montering af facader til 100 m højt hus på Nørrebro.

Byggeriet hedder Uptown Nørrebro og er studielejligheder til 700 studerende på Borgmestervangen på
Nørrebro. Bebyggelsen består af et 100 m højt ”tårn” samt syv punkthuse med masser af åbenhed og
sollys. Udover studieboligerne er der også indtænkt en dagligvarebutik, erhvervslejemål samt café,
i byggeriet. Der er fællesarealer, fælles gårdhave samt fællestagterrasser, som understøtter det sociale
studieliv.

Det er på det 100 m høje hus HSHansen har indgået kontrakt på facadearbejdet. Til byggeriet anvendes Hansen UnitAl-konceptet, som er 100% præfabrikerede og uorganiske facadeelementer. Det er et unikt koncept som højner effektivitet, kvalitet, finish og giver en god totaløkonomi. Facadeelementerne giver bygherre og arkitekt store frihedsgrader med hensyn til arkitekturen.

”Vi oplever en stor fleksibilitet og samarbejdsvilje fra HSHansens side. De har udviklet sammen med os tidligt i processen, og vi har været imponeret over at produktionen ikke har været begrænsende for vores udtryk. Tværtimod har vi oplevet at HSHansen har udviklet deres løsninger således de bakker vores design op. De har været til rådighed, og været en vigtig samarbejdspartner i udviklingen af facaden – fra vision til virkelighed. Vi arkitekter er lykkelige for at have set den af HSHansen udførte mock up, hvor de har vist at de, inden for den aftalte økonomi, ikke er gået på kompromis med vores ønsker. Bedre producent og samarbejdspartner kan man ikke ønske sig – så stor ros til hele HSHansens team af dygtige folk” lyder det fra Dorthe Keis, Partner, Arkitema Architechts.

Det er KPC København der er totalentreprenør på projektet. Danica Pension er bygherre, Midtconsult er rådgivende ingeniør og Moe er bygherrerådgiver. Det er Arkitema Architects der har tegnet det spektakulære byggeri.

”Vi er glade for at HSHansen har været med fra den spæde start. Lige fra før lokalplan til projektering. Det har været en god proces at udvikle tårnet sammen med HSHansen og Arkitema, og se det flotte hus det er blevet til i dag. HSHansen gik med i udviklingen af facaderne i en tidlig fase, og det gør dem til en stærk samarbejdspartner” siger Jesper Henkel, direktør for KPC København.

Hos HSHansen er man også glade for at få udfordringen med at bygge i højden.

”Det har været en meget spændende proces og et rigtig godt samarbejde hele vejen igennem. Fra de første streger blev slået til indgåelse af endelig kontrakt. Der har i høj grad været velvilje og professionalisme fra KPC´s og Arkitemas side. Dette har gjort, at vi i samarbejde har fået belyst de mange udfordringer og opgaver, der er i forbindelse med udførelse af et så komplekst projekt. Dette tilsikrer, at der er lagt et godt udgangspunkt for at få et gennemført facadeprojekt” udtaler Hans Bering, Key Account Manager for HSHansen a/s.

For Hansen UnitAl-konceptet er der et stort marked indenfor eksempelvis kontordomiciler, sygehusbyggerier, uddannelsesinstitutioner, boliger samt energirenoveringer/facelift af eksisterende bygninger. Hos HSHansen ser man fremadrettet også et stort potentiale ved at anvende Hansen UnitAl-konceptet til markedet for ”højhus-byggerier”.

”Vi er både glade og stolte over denne kontrakt på Uptown Nørrebro. Vi ser dette som et skoleeksempel på hvordan vi gerne vil arbejde: Tidlig involvering og commitment fra alle parter. Det skaber et godt projekt og en god økonomi. Vi ser et stort potentiale i højhusbyggerier, da de mange fordele ved Hansen UnitAl her kan udnyttes til fulde. Det er svært at forestille sig at bygge 100m i højden med den traditionelle tankegang hvor ”alt samles på stedet”. Vi oplever en meget stor efterspørgsel på vores know how og koncepter og har derfor også stillingsopslag ude, hvor vi søger projektledere, der kan understøtte efterspørgslen” slutter Jesper Madsen, Salgs - og marketingschef.

HSHansen er en del af HansenGroup som designer, fremstiller og monterer aluminiums facader,
Curtain walling, boltede glaskonstruktioner samt kommercielle vindues- og dørsystemer.
HansenGroup er grundlagt i 1909 og er repræsenteret i 6 lande. Med en omsætning på Dkk 800 mio. og
450 medarbejdere er HansenGroup i dag Nordeuropas førende uafhængige facadeentreprenør.
Læs mere på www.hshansen.dk

Pressekontakt: Salgs – og marketingschef Jesper Madsen tlf. 3070 1034 eller mail jema@hsh.dk
Billedtekst 1: Uptown Nørrebro er tegnet af Arkitema Architects
Billedetekst 2: Mock up udført af HSHansen
Billedetekst 3: Teamet samlet foran mock up´en


HSHansen a/s
Randersvej 2B, 2.
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK73492114

Send til en kollega

0.047