23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nyt ansigt i fagret

Kimmie Bourskær, der er uddannet maler og har arbejdet som konduktør gennem små ti år, skal hjælpe medlemmerne i fagretlige sager.

På vej til færgen på Sjællands Odde, vil nogen måske have bemær­ket et hvid skilt i vejsiden til venstre en lille kilometers penge før man kører ombord på færgen. På skiltet står med rød skrift:

Der er spåner i Bours. Tømrermester Kim Bours.

Her voksede Danske Malermestres nye fagretlige konsulent, Kimmie Bourskær, op med en far, der er tømrermester. Og ja, efternavnet er ikke det samme – det vender vi tilbage til (se billed­tekst).

Oprindelig gik Kimmie Bourskær - ikke helt overraskende – med en tømreruddannelse i tankerne, men efter at have slæbt tag­plader i en uge i farens tømrerfirma, blev den idé lagt på hylden. I niende klasse kom hun i erhvervspraktik hos malermester John Wolmer og blev ret glad for malerfaget.

-Så kom jeg et år på efterskole og skulle på gymnasiet, når jeg kom hjem. Men en uge før jeg skulle begynde, kunne jeg godt mærke, det slet ikke trak. Så jeg sprang fra og fik en læreplads hos malermester John Wolmer, og siger selv, at ”det var meget mere mig”. Svendeprøven blev bestået med en bronzemedalje, og så gik turen til Norge. På Odense tekniske Skole (Syddansk Erhvervsskole), havde Kimmie Bourskær gået på hold med en nordmand, Truels Bratfoss, hvis far havde et stort malerfirma i Norge. Hun fik tilbudt en stilling og sagde ja tak. Efter et halvt års tid i Norge, vendte Kimmie Bourskær hjem til Danmark, hvor hun fik arbejde i København i et firma, der arbejdede meget med forsikringsskader efter svampeangreb. Og det var lidt af en omvæltning, fortæller hun.

-Malerfirmaet Bratfoss arbejdede blandt andet for det norske kongehus, hvor jeg havde haft opgaver på kongeslottet, så det var noget helt andet i København.

Efter fire år i København, var Kimmie Bourskær klar til at flytte permanent til Norge. Der var en stilling ledig hos Bratfoss, og pla­nen var at tage det norske mesterbrev. Men en arbejdsskade satte en stopper for planerne:

-Jeg gik på en opgave i Oslo, hvor vi forgyldte og lagde bladguld på et loft. Efter 14 dage kunne skulderen ikke mere. Og lægerne sagde til mig, at jeg ikke skulle regne med at komme tilbage og arbejde som maler.

Og så var der ligesom ikke mere at lave i Norge for Kimmie Bourskær, der rejste tilbage til Danmark. Tilfældigt mødte hun malermester Morten Bardrum, der på det tidspunkt var blevet medejer af Wolmer Gruppen A/S. Og efter lidt snak frem og tilbage tilbød han hende en stilling som malermester i firmaet med ansvar for selv at oparbejde en kundekreds. I 2016 flyttede firmaet adresse fra Nykøbing S. til Holbæk – og Kimmie Bourskær var med. Og glad for det. Men… hun var udlært i firmaet, havde været væk, og var kommet tilbage igen. Måske skulle hun prøve noget andet?

-Jeg blev nysgerrig på jobopslaget fra Danske Malermestre og syntes, jeg havde noget at byde ind med.

- Jeg havde jo siddet med medarbejderansvar, personaleledelse, arbejdsmiljø og entreprisesager. Har siddet og skulle løse konflik­ter. Og jeg kender faget indefra.

En ansøgning blev sendt afsted, og resten er, som man siger, historie. Kimmie Bourskær begyndte som konsulent i Danske Malermestres Fagretslige afdeling 15. juni i år.

Foto Alex Tran

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.05