23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Adapteo sætter indeklimaet på skoleskemaet

Undersøgelse viser, at det stadig står sløjt til med de indeklimamæssige forhold i landets skoler.

Der er intet nyt i, at tung luft, dårlig akustik og mangel på dagslys er hverdagskost i mange danske skoler. Faktisk er der ikke sket nogen forbedring de seneste ti år ifølge det store Masseeksperiment 2021, der viser, at CO2-niveauet i klasselokalerne ikke har ændret sig siden en tilsvarende måling i 2009.

Den nye landsdækkende undersøgelse slår fast en gang for alle, at dårlig luftkvalitet påvirker både elevernes trivsel og koncentration. Undersøgelsen er arrangeret af det nationale naturfagscenter Astra, udviklet i samarbejde med Institut for Miljø- og Ressourceteknologi på DTU og finansieret af Realdania.

Desuden har Realdania med konklusioner fra DTU tidligere påvist, at grænseværdierne for især CO2 og støj overskrides i store dele af skoledagen – samtidig er 90 procent af folkeskolerne er bygget før BR95, hvor der ingen krav var om ventilation.

Hos pavillonleverandøren Adapteo har man bidt mærke i en øget opmærksomhed på indeklimaet i klasselokalerne, fortæller Claus Haastrup, der er Head of Sales hos Adapteo:

"Gennem de seneste to år har der som følge af pandemien været ekstra fokus på godt ventilerede klasselokaler. Der har været så meget desto mere grund til at sætte indeklimaet i højsædet, og derfor har vi været glade for at kunne træde til og hjælpe skolerne med at sikre skolelokaler af bedste kvalitet, der lever op til alle standarder for indeklima."

 
En ekstra mil for indeklimaet
Mange kommuner har fået øjnene op for modulbygninger til skolerne, der ikke bare kan opføres på kort tid, men også sikrer de optimale rammer om elevernes indlæring:

“Skolens elever tilbringer meget af deres tid på skolebænken. Derfor er det ikke bare vigtigt, at indretningen understøtter undervisningen bedst muligt, men også at det indendørs miljø sikrer de bedste forudsætninger for at lære og have det godt”, siger Claus Haastrup.
For at skabe et behageligt indeklima er lofterne i Adapteos fleksible skolebygninger udstyret med akustikpaneler, der reducerer støj og rumklang i klasselokalerne. Claus Haastrup uddyber:

“Med vores fleksible skolebygninger gør vi os umage for at sikre et sundt indendørs miljø. Skolebygningerne er designet med funktionelle løsninger, moderne teknologi og godt indeklima. Foruden de støjreducerende løsninger i lofterne, har bygningerne god belysning og inviterer masser af dagslys ind. Og sidst, men ikke mindst, er de udstyret med behovsstyret ventilation.


Modulbyggeri imødekommer skiftende behov
For Adapteo handler det dog ikke udelukkende om at sikre skolebygninger med mindst lige så godt indeklima som i permanent byggeri. Det handler i lige så høj grad om at håndtere skolernes behov for yderligere plads på en effektiv og bæredygtig måde.

Fra Claus Haastrup lyder det afrundende:

“Med vores løsninger er det muligt at tilpasse skolens kapacitet til en skiftende volumen. Når behovet ændrer sig, kan vores skolebygninger flyttes og genanvendes et andet sted, og dermed får skolerne opfyldt deres pladsbehov hurtigt med en tilpasningsparat og bæredygtig løsning. Det er nemlig vigtigt for os, at vi både kan hjælpe skolerne med at løse deres plads- og indeklimaudfordringer.”

Adapteo
Greve Main 33
2670 Greve
Greve Kommune
Danmark
CVR nummer: DK11033911
P nummer: 1023159275

Kontaktperson

LB
Louise Blomberg
Marketing Manager
+45 28 14 06 05 louise.blomberg@adapteo.com

Send til en kollega

0.047