23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Søren Heiwald takker af hos Alfix-familien efter 32 år

Efter 32 år tager Alfix afsked med Søren Heiwald, som indtil nu har været salgskonsulent i Midt-Sydjylland og på Fyn. Inden da var ban bl.a. selvstændig murermester, og nu skal han nyde sit otium. Hvad har holdt ham i Alfix i alle disse år?

Der er flere årsager til, at Søren Heiwald er blevet i stillingen som salgskonsulent hos Alfix i hele 32 år. Han beskriver nemlig at have været meget glad for sit job og ikke mindst den store frihed, der har fulgt med.

- Jeg har kørt min hverdag, som det passer mig – selvfølgelig ud fra firmaets retningslinjer, fortæller Søren Heiwald, der netop beskriver sit arbejdsliv som frit, dejligt og ukompliceret. Han fortsætter:

- Jeg er gået glad på arbejde hver dag, og det er dét, der har drevet mig.

Salg og snilde går hånd i hånd

Søren startede hos Alfix med erfaring som sælger af betontagsten og 10 år som selvstændig murermester. Da han som koldingenser fik øje på et stillingsopslag fra den Kolding-baserede producentvirksomhed, sendte han en ansøgning afsted.

Sørens murerfærdigheder blev dog på ingen måde lagt på hylden, da han trådte ind i rollen som salgskonsulent:

- Som konsulent er det en fordel ikke bare at vide, hvad man rådgiver om, men også at have et godt håndelag. Det overbeviser kunden, forklarer han.

Plads til vækst og gode relationer

I Sørens tid hos Alfix er virksomheden vokset i mere end én forstand. Han fortæller, at ud over en øget omsætning er medarbejderstaben mere end fordoblet på de 32 år, mens antallet af produkter er tre- til firedoblet i perioden.

- Det er dejligt at være en del af en succes, siger Søren stolt.

Til trods for den store medarbejdertilvækst er der stadig et særdeles tæt kollegialt samarbejde hos Alfix:

- Ud over at have en chef som behandler mig med respekt og som jeg holder utroligt meget af, har jeg også rigtigt gode kollegaer. Vi arbejder som et team, og vi gør hinanden gode, siger Søren og uddyber:

- Virksomheden adskiller sig fra andre ved, at man hos Alfix tager sig af og passer på hinanden. Det er mere end bare arbejdsrelationer. Og det gælder stadig, selvom vi er mere end 50 medarbejdere i dag. Her er ingen vigtigere end andre.

Den helt rigtige efterfølger, der er håndplukket til positionen

Da Søren ved udgangen af sidste år kunne se en ende på sit arbejdsliv, gik han selv i gang med at finde sin afløser. Her kontaktede han Jacob Olivarius Jessen, der ligeledes er murer og bor i Kolding.

- Jacob ville meget gerne overtage jobbet hos Alfix. Vi har nu kørt sammen i fire måneder, og jeg er sikker på, at Jacob bliver en god medarbejder for Alfix. Han er både en dygtig sælger og en dygtig håndværker, fortæller Søren og fortsætter:  

- Vi ligner hinanden meget, og han er som en kloning af mig. Det er vigtigt for både mig og firmaet med en medarbejder, der kan levere det samme til kunderne. Det ved jeg, at Jacob vil kunne gøre. Det betyder også, at jeg kan trække mig tilbage med ro i sindet.

En stor afsked

Sørens farvel er ikke gået ubemærket hen. Hele 150 mennesker mødte nemlig op til Sørens reception for at tage afsked med et meget kendt ansigt i virksomheden.

- Det var en helt fantastisk og stor dag. Jeg vil aldrig glemme den, fortæller Søren.

Oven på sådan en afsked skruer Søren dog ikke helt ned for tempoet. Han ser frem mod en hverdag, der fortsætter med golf, svømning og vedligeholdelse af sit hus fra 1937. Og så glæder han sig til at bruge mere tid på Fanø, at mødes oftere med kammeraterne fra skoletiden samt at hjælpe til i den vinbutik, kærestens søn driver.

- Jeg skal nok få banket noget op. Jeg kommer i hvert fald ikke til at hænge i sofaen, slutter Søren af.

 

Alfix A/S
H.C. Ørsteds Vej 13
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK76443815
P nummer: 1002490974

Kontaktperson

MKH
Mette Kehlet Høy
Marketing projektleder
mkh@alfix.dk

Send til en kollega

0.047