23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Livslangt samarbejde, der begyndte på motocrossbanen

De mødes ved Næstved Motorklub som unge knægte. Accelererende motorer fra Nisseringen kan høres på lang afstand. For Carl-Ole Holbøll og Thomas Kongshøj er lyden af maskiner lig med spænding. Men det er også en lyd, der vil følge dem hele livet. Dengang vidste de det bare ikke. De vidste heller ikke, at fællespassionen for motocross skulle blive et samlingspunkt, som lægger grobund for et stærkt samarbejde, der i dag kører på det 20. år.

Nu er de direktører i hvert deres firma og maskiner er en stor del af begge forretninger.

Thomas har skiftet den lukkede bane ud med offroad. Hans hænder har stadig stramt fat om håndtaget på crosseren. Fra sit sted i Feddet tilbyder Thomas Kongshøj Adventure teambuilding events og firmaoplevelser på el-crossere.

Carl-Ole er administrerende direktør for anlægsentreprenørfirmaet Holbøll A/S. Her kører de ikke crossere, men gravemaskiner, dumpere, og dozere. Men når han har brug for pause, sætter han sig på crosseren og lader tankerne flyve væk.

Det samme kommer Thomas Kongshøj til at gøre. Om knap to måneder suser han igennem den Saudi-arabiske ørken i verdens største og hårdeste ørken løb, Dakar Rally. Den første dansker på to hjul i over 10 år. Klistret på crosseren er der logoer, som repræsenterer dem, der støtter ham. Iblandt findes især ét, som symboliserer en særlig forbindelse. Holbøll står der. Midt i et løb, der hvor det gør mest ondt i kroppen, kigger han ofte ned på logoet og flytter fokus fra smerte og negativitet til gode gamle minder på Holbøll-gården lige udenfor Næstved.

Mindeværdige søndage på gården

Thomas Kongshøj siger: ”På en måde begyndte min karriere med Holbøll. Som helt grøn på motocrossbanen, så jeg op til Carl-Ole, der var på vej i seniorrækkerne. Vi kom hurtigt i snak og der gik ikke langtid før, jeg fik en Holbøll cross trøje og begyndte at bruge mange søndage på at vaske og reparerer crosserne på gården sammen med folk fra Holbøll.”

I over 30 år var, den nu pensioneret Holbøll medarbejder, Gregers, med til at lave firmaets maskiner. Og netop Gregers har spillet en betydningsfuld rolle i at løfte Thomas til et højere niveau.

”Næsten alt, hvad jeg ved om vedligeholdelse og reparation, kan jeg takke Gregers for. Han så åbenbart et potentiale i mig og gav sig f.eks. tid til at køre mig til turneringer i Danmark og udland. Præcis den accept og omfavnelse, jeg oplevede dengang, er det særlige ved Holbøll” siger Thomas og forsætter: ”De gode minder er nærmest blevet et værktøj for mig. Når jeg er lige ved at ramme muren i et løb, så kigger jeg på Holbøll logoet og finder en oplevelse eller et godt grin frem fra dengang. Det lyder måske pudsigt, men det gør, at jeg lige kan tage de ekstra kilometer i et løb.”

Den øvelse får Thomas brug for, når han skal køre næsten 5000 km i ørkenen, i starten af januar til Dakar Rally. Med tæt på en milliard seere, så er reklamepladsen eftertragtet.

”Det har været en drøm i snart 30 år at deltage i det her løb og det betyder meget, at jeg kan dele den her rejse med alle dem, der har gjort det muligt. Det er fedt at kunne give tilbage,” siger Thomas.

Hjælper hinanden til at blive bedre

”Thomas’ udvikling fra enmandsvirksomhed med et par el-crossere til en virksomhed med omkring 20 ansatte har været spændende at følge med i. Kombinationen af offroad kørsel i smukke omgivelser og personligudvikling er rigtig interessant.  Vi har efterhånden haft en del medarbejdere på besøg hos Thomas, som har givet dem en forrygende dag med gode oplevelser og stof til eftertanke,” fortæller Carl-Ole Holbøll.

”Jeg har altid haft tillid til Thomas’ evner. Han er en dedikeret fighter, som konstant søger efter måder at blive endnu bedre på. Nu er hans drøm gået i opfyldelse og det gør mig stolt, at vi har været med til at hjælpe ham på vej. Det betyder meget, at vi, i Holbøll, gør en indsats for at gøre Næstved og omegn mere attraktivt. Vi skal værne om kulturen og erhvervslivet”.

Læs mere om Holbøll.

Følg Thomas Kongshøj

Holbøll A/S
Lov Enghavevej 26
4700 Næstved
Næstved Kommune
Danmark
CVR nummer: DK18296675
P nummer: 1001474497

Kontaktperson

ADJ
Andreas Dahl Jensen
Kommunikationsmedarbejder
+45 21656563 adj@holboell.dk

Send til en kollega

0.05