23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Samarbejde om energibesparende løsning til betonelementer

Med beslag fra Simpson Strong-Tie og en særlig pladefals fra BS False er der skabt en løsning, hvor pladefalsen kan indstøbes direkte i betonelementerne. Det er godt for både energieffektivitet, og så modvirker det byggespild og træspild

BS False har i samarbejde med Simpson Strong-Tie udviklet et konsolbeslag, der kan indstøbes direkte sammen med virksomhedens pladefals i betonelementer til byggeriet. På den måde sidder den færdige pladefals i elementet efter hærdning, og vinduet eller døren kan monteres med det samme ude på byggepladsen. Og det er der ifølge Lars Mølgård, der er økonomichef i BS False, mange fordele i.

“Vi har skabt en løsning, der indstøber pladefalsen på betonfabrikken. Så man nu kan få et alternativ til en betonudstøbning i vindues- og dørhullerne. På den måde mener jeg, man får man den mest optimale løsning - en energirigtig pladefals, men som med det samme er klar til vindues- og dørmontering, og altså ingen montage på byggepladsen. Desuden sparer betonfabrikken også udsparingskassen, der laves i træ, og de kan dermed mindske deres træspild væsentligt,” forklarer han.

Og selvom det måske kan virke som en lille energiforbedring, så løber det ifølge økonomichefen op, når man kigger på et større byggeri.

“Vi er nødt til at udfordre de traditionelle måder i byggeriet. Der stilles nye krav til produkterne og efterspørges mere optimerede og dokumenterede løsninger. Det har Simpson Strong-Tie altid været villige til at frembringe,” siger han.

Falsevirksomheden bygger også sin forretning på monteringsydelser udført på byggepladsen, men med den nye løsning kommer der måske til at blive færre af den slags opgaver fremover.

“Vi er faktisk lidt i konkurrence med os selv, fordi vi også har montører til at sætte false op ude i byggeriet. Men vi gør jo det her, fordi vi altid sigter efter at lave innovative og energirigtige løsninger til fremtiden,” udtaler Lars Mølgård.

Iderigt partnerskab
Hos Simpson Strong-Tie er de også begejstrede for at have været en del af udviklingsprojektet.

“Det er altid spændende at være med til at udvikle og særligt med en tæt samarbejdspartner som BS False. Det er fantastisk, når vi i Danmark er med til at skabe grønne og effektive løsninger til fremtidens byggeri,” siger Kasper Bregendahl, der er Managing Director i Simpson Strong-Tie.

Lysten til at være med til at udvikle nye løsninger har de tydeligt mærket hos BS False, der ligger blot ti kilometer fra beslagsproducenten.

“Da vi luftede idéen for dem, var de jo med på den med det samme. Simpson sendte deres konsol-prøver til deres testcenter i England, så vi nu har den helt rigtige data på produktet. Det vigtigste for os er dokumentationen, og den kan de altid levere hurtigt,” siger Lars Mølgård.

BS False har samarbejdet med Simpson Strong-Tie nærmest siden virksomhedens begyndelse, fordi beslagproducenten ifølge Lars Mølgård har en særlig høj grad af dokumentation på deres produkter. BS False er en mindre nichevirksomhed, der laver pladefalse til byggeriet. Pladefalsen lukker hulmuren ved dør- og vinduesåbningerne i de store byggeelementer.

BS FALSEN
Malskærvej 3 Ørting
8300 Odder
Odder Kommune
Danmark
CVR nummer: DK38602349
P nummer: 1022398632

Kontaktperson

Lars Mølgård
Økonomichef
+45 26432812 lm@bsbyggeservice.dk

Send til en kollega

0.047