23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Den gode smag af Schwarzwald

Schwarzwald skinkespecialiteter holder sig friske i længere tid med den moderne vakuumpakning

Det tyske firma "Schwarzwaldhof Fleisch und Wurstwaren GmbH" i Blumberg i Schwarzwald producerer alle former for Schwarzwalds skinke- og pølsespecialiteter samt råprodukter. Den moderne produktion forarbejder kun råvarer af bedste kvalitet fra regional dyrkning. Schwarzwaldhof kræver også den højeste kvalitet, når det drejer sig om vakuumforsyning af sine pakkelinjer, og har i årevis brugt en central vakuumforsyning fra Busch Vacuum Solutions. En nylig kapacitetsforøgelse i produktionen gjorde det nødvendigt at udbygge vakuumforsyningen – en udfordring, der på intelligent vis blev implementeret sammen med vakuumeksperterne fra Busch. Nu leverer et ekstra, særligt energieffektivt vakuumsystem det vakuum, det har brug for, til produktionen hos Schwarzwaldhof.

Siden 1969 er skinke- og pølseprodukter blevet forarbejdet og pakket klar til salg hos "Schwarzwaldhof Fleisch und Wurstwaren GmbH" i Blumberg. Schwarzwald skinke, skinketern og pølsesalater er alle mulige specialiteter, som produceres i et udvalg af varianter. Som datterselskab af EDEKA Südwest forsyner Schwarzwaldhof mere end 1.000 EDEKA-afdelinger i hele Tyskland med sine prisbelønnede skinke- og pølsespecialiteter. I mere end 50 år har producenten bibeholdt den traditionelle produktion af Schwarzwald-skinke. I alt 300 medarbejdere arbejder på Blumberg-fabrikken.

I traditionel produktion af skinker, påføres stykkerne med en særlig saltblanding og lægges i en lage, hvor de bliver liggende i 8-12 dage. Efter et stykke tid i et varmekammer, for at reducere luftfugtigheden, røges de derefter over brændende buskads. Det giver skinkerne deres unikke smag. Skinkerne vakuumpakkes herefter i forskellige stykker.

Allerede i 2004 blev vakuumpumperne, som hidtil var monteret direkte i pakkemaskinerne, udelukket fra produktionen. Derfor blev det første centrale vakuumsystem fra Busch monteret i et separat maskinrum. Dette reducerede ikke kun støjemissionerne væsentligt og eliminerede udstødningsgassen fra produktionen, men det blev også anerkendt som en stor fordel med hensyn til vedligeholdelse af vakuumsystemet. Vedligeholdelsesfolkene var nu i stand til at udføre vedligeholdelse uden for produktionen. Det var en stor fordel af hygiejnemæssige årsager. Desuden blev pakkeprocessen ikke længere forringet, da vedligeholdelse kunne foretages under den løbende drift.

Det centraliserede vakuumsystem, der blev anvendt indtil for nylig, forsynede 10 pakkelinjer til både termoformnings- og rotationsmaskiner, og hvorpå vakuumpakning foretages under beskyttende gas (MAP) som f.eks. CO2 eller N2.

I 2021 skulle det centrale vakuumsystem udvides. Forbrugerefterspørgslen var steget markant, og der var brug for flere og flere pakkemaskiner på Schwarzwaldhof. Derfor steg efterspørgslen på vakuum også. Bernd Goder, chef for industriteknik hos Schwarzwaldhof, var afhængig af vakuumeksperterne fra Busch til udvidelse af vakuumforsyningen. De foreslog en avanceret vakuumforsyning til tørring, der tilbyder høj energieffektivitet. Det nye system består af MINK klovakuumpumper, COBRA skruevakuumpumper og PANDA vakuumboostere. Schwarzwaldhof har siden også indgået en fuld service-vedligeholdelseskontrakt med Busch og sætter sin lid til vakuumspecialister fra Maulburg i forbindelse med vedligeholdelse. Løsningen til tørring reducerede også vedligeholdelsesomkostningerne væsentligt.

Alle vakuumpumper i den nye, anden vakuumforsyning er forsynet med et variabelt hastighedsdrev (VSD). Dette gør det muligt at tilpasse en vakuumpumpes pumpehastighed nøjagtigt til pakkeprocessens aktuelle behov. Med et variabelt hastighedsdrev kan vakuumpumperne justeres automatisk, så de præcist passer til variationerne i vakuumbehovet. Ved at kompensere for sådanne udsving i efterspørgslen kunne Schwarzwaldhof drage fordel af store energibesparelser.

De to centrale vakuumsystemer er designet redundant. Dette øger driftssikkerheden væsentligt, da ydeevnen ikke forringes i tilfælde af svigt af en komponent. I alt 15 pakninger leveres med vakuum. Yderligere emballering er allerede planlagt hos Schwarzwaldhof og kan uden problemer forsynes med vakuum fra de to centralsystemer.

Bernd Goder er meget tilfreds med det nye centraliserede vakuumsystem. Hverken det gamle eller det nyinstallerede system har til dato haft funktionsfejl – hvilket også betyder, at der ikke er nogen systemfejl. Han sætter mest pris på den fleksibilitet, han nu har med vakuumforsyningen under vedligeholdelsesarbejde. På grund af systemets redundans er det muligt, at individuelle vakuumpumper kan slukkes med henblik på vedligeholdelse, mens andre fortsætter med at køre. Det betyder, at alt vedligeholdelsesarbejde kan foretages inden for normal arbejdstid uden påvirkning af produktionen. Da energistyring er en topprioritet hos Schwarzwaldhof, og folk altid er på udkig efter forbedringspotentiale, er energibesparelsen ved den nye vakuumforsyning en afgørende fordel.

Vil du høre mere om, hvordan vakuumtegnologi kan skabe energibesparelser, kan du kontakte Busch.
Du kan også skrive dig op til Buschs nyhedsbrev eller følge dem på LinkedIn.

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.064