23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Omstillingsparate malere er i høj kurs: Mød Pawel og Lukasz

Den polske maler-duo har været hos Viktech i fem år og er efterspurgt arbejdskraft. De er dygtige til deres håndværk, arbejdsomme og meget fleksible. Deres evne til at omstille sig til nye arbejdssteder og opgaver er i høj kurs på jobmarkedet lige nu

Pawel Chamera og Lukascz Klima kommer begge fra Polen. De startede med at arbejde forskellige steder i Europa – blandt i England, Tyskland og Holland. Da de vender tilbage til Polen, er der en kollega i branchen, som spørger, om de vil med til Danmark og arbejde for Viktech.

”Det lød spændende. Især var det tillokkende, fordi jeg altid har nydt at arbejde i andre lande og på forskellige markeder. Variationen i opgaverne og på forskellige lokationer har altid været noget for mig. Derfor rejste jeg til Danmark og tog kontakt til Viktech. I dag er det fem år siden”, siger Pawel Chamera.

Grønland – i minus 30 graders frost
Han indgår i en fast duo med polske Lukascz Klima, og sammen bliver de sendt ud til spartlings- og maleropgaver, primært på Sjælland – i København, på Frederiksberg og i Roskilde. I flere omgange har de også været ’udstationeret’ i Grønland. Det er et ”adventure”, som Pawel siger.

”Grønland er ganske enkelt fantastisk. Nu har vi været afsted i to omgange – i år og sidste år – i perioder af henholdsvis tre og fire måneder. Vi har oplevet de smukkeste udsigter, de koldeste kuldegrader (minus 30 grader) og en skøn befolkning. Grønland står som noget helt særligt for mig – og jeg er meget taknemmelig for oplevelsen. Selv om det var koldt ind imellem”, fortæller Pawel Chamera.

I Grønland har Pawel og Lukascz været faste malere på seks boligblokke i byen Manitsoq (også kendt som Sukkertoppen). Her bor ca. 2.600 indbyggere, og byen, der ligger på den grønlandske vestkyst, er landets 6. største by. Pawel og Lukascz har været ansat til at spartle og male lejlighederne.

Fleksible og omstillingsparate
Den ene måned er det Grønland, den næste måned noget helt andet. Og det er netop den fleksibilitet og omstillingsparathed, der kendetegner Viktech-medarbejdere som Pawel og Lukascz.

Ofte er folkene hyret ind for længere tid ad gangen. For den polske duo sker det ofte, at de er op til et halvt år samme sted. Kunderne er yderst tilfredse med deres indsats, og lige nu, hvor der hersker stor usikkerhed i markedet, og nogle projekter bliver skubbet timingsmæssigt, er det en stor hjælp, at medarbejderne er fleksible. At medarbejderne let kan sendes retur til Viktech, hvis en opgave bliver ændret – eller at kunden hurtigt kan få mere bemanding, hvis der er brug for det.

Glad for Danmark
For Pawel er det en virkelig god løsning at arbejde i Danmark. To gange om året tager han hjem til Polen for lidt længere perioder. Det er et spørgsmål om planlægning, når bare opgaver og projekter afleveres inden for den fastsatte deadline.

”Hvis jeg ville hjem oftere, er Viktech meget forstående over for det. Det afgør jeg helt selv, hvor ofte og hvor længe. Andre, jeg kender, tager oftere hjem, og det kan fint lade sig gøre”.

For Pawel og Lukascz falder det dem let og naturligt at arbejde i Danmark. De er glade for Viktech som arbejdsgiver, og både kolleger og kunder tager godt imod dem. En særlig stor hjælp er det, at engelsk falder dem så let. Det sikrer en let og smidig kommunikation – til gavn for både samarbejdet og den høje kvalitet i arbejdet.

Viktech
Runetoften 18
8210 Aarhus V
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34046603
P nummer: 1017244546

Kontaktperson

DAS
Ditte Arvad Sørensen
Content Marketing & Event Coordinator
+45 21970689 dso@viktech.dk

Send til en kollega

0.046