23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Busch støtter Afrikas fremtid

"Sean gik lige ind på mit kontor en morgen og sagde, at de gerne ville hjælpe skolen med, hvad vi havde brug for," fortæller skoleleder Charlotte Eckersley

En skole i et underprivilegeret område i Johannesburg, børn fra mindre privilegerede familier, klasser, der var alt for store, og næsten ingen materialer: Alt dette var dårlige betingelser for en vellykket start på livet for eleverne på Denvers grundskole i Johannesburg i Sydafrika.

Den offentlige skole ligger meget tæt på den sydafrikanske salgsvirksomhed Busch Vacuum Solutions. Oprindeligt planlagt til kun 750 kursister. Det startede allerede i begyndelsen med 1053 kursister. På nuværende tidspunkt undervises ca. 1200 børn i Denver Grundskole. Det betyder store klasser og lærere, der kun kan bruge meget lidt tid på hvert enkelt barn. Det er dårlige vilkår for børnene, som ofte kommer fra underprivilegerede familier og derfor næppe kan støttes i hjemmet.

Busch har stor succes i Sydafrika og vil gerne give noget tilbage til fællesskabet. "Vi følte bare, at i stedet for at give penge til en velgørenhedsorganisation og ikke vide, hvad udfaldet er, så vil vi gerne involvere os, så vi har en håndgribelig effekt på børnenes og lærernes forretning, som vi er involveret i," fortæller Sean Pieterse, Administrerende direktør for Busch Sydafrika.

Derfor har Busch Sydafrika været engageret i Denver Primary School i fire år nu. Der er sket meget siden da.

"Busch var som en fegudmor," fortæller skoleleder Charlotte Eckersley. "Sean gik lige ind på mit kontor en morgen og sagde, at de gerne ville hjælpe skolen med, hvad vi havde brug for. Det startede med en donation af bøger, og derefter eskalerede det til så mange ting."

En af de første ting, Busch realiserede, var bustætning. Børnene behøver ikke længere stå på det farlige fortov efter skole. De er beskyttet mod færdsel og har et sted, hvor de allerede kan begynde at lave lektier, mens de venter på bussen.

Busch byggede gradvist et vagthus for at beskytte skolen mod indbrud, oprettede en sygebås i skolen til børn, der bliver syge, byggede carporte og donerede skriveborde og stole. En overdækket scene giver eleverne mulighed for at optræde, hvilket hjælper dem med at udvikle sig og "vise, hvem vi virkelig er", som en tidligere elev siger. Og endelig blev der opført en computerbygning på skolens område.

Sidste år blev omkring 100 pc'er og skærme samt omkring 50 bærbare computere doneret af Busch’s hovedkontor i Maulburg, Tyskland. En stor del af dem gik til Sesego Fonden i Sydafrika, som fordelte pc'erne til bl.a. børnehaveledere og unge virksomhedsstiftere i Soweto. Denver Primary School fik 30 pc'er, så deres studerende kunne lære at bruge dette vigtige udstyr.

Buschs medarbejdere over hele verden har også været med til at støtte Denver Primary School. For to år siden gjorde en indsamlingskampagne fra det verdensomspændende forsknings- og udviklingsteam det muligt at bygge et klatrestativ til skolens yngste børn.

Vil du læse flere spændende nyheder, interessante cases og udvide din horisont inden for vakuum, kan du skrive dig op til Buschs nyhedsbrev eller følge dem på LinkedIn.

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.048