23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny optimerende flowventil og glykolmåler fra Belimo

Nye flowventiler sparer montørtimer og giver bedre udnyttelse af energien.

Der er vigtige forbedringer i Belimos nye EPIV4 flowventil. Måske ikke så meget i den daglige drift, hvor flowventilerne sikrer det ønskede flow af vand til varmevekslere, spiraler m.m. Dels ved at være trykuafhængige, og dels ved at have max-flow-begrænsning. Det giver den rette udnyttelse af varmeenergien i anlægget, hvilket er meget vigtigt – ikke mindst i en energikrise – men det gør Belimos tidligere flowventiler faktisk allerede.

Nyt: Nem indstilling af flowet med en smartphone
Det nye er dels at flowventilerne er blevet lettere at indstille og sætte i drift, og at de nu også kan oplyse, hvor stort glykolindholdet er i anlægget. Flowventilerne er nemmere at indstille, fordi det kan gøres med Belimo Assistant App. ”Nu behøver man ikke længere vores PC-Tool til at sætte flowventilen op,” fortæller Belimo Danmarks direktør Ole Fornill, ”man kan både sætte den op og aflæse den med vores app." Belimo Assistant App overfører indstillingerne til flowventil og flowsensor ved Near Field Communication, NFC, så det er nok at holde telefonen hen til flowventilen. Det kan endda gøres, uden der er spænding på flowventilen, så alle ventiler kan indstilles, inden de bliver monteret. Det sparer dyr montørtid på byggepladsen, når ventilerne er indstillet på forhånd. 

Nyt: Både måling af flow og glykolindhold
Belimos nye flowventil og flowsensor kan desuden måle glykolindholdet i anlægget: ”Tidligere kunne vores flowventil kompensere for glykolindholdet, men ikke fortælle hvor stort, det er. Den nye EPIV4 kan både kompensere for glykolindholdet og oplyse mængden,” fortæller Ole Fornill. Aflæsning af både flow og glykolindhold kan også gøres med Belimo Assistant App – det er blot at holde telefonen hen til flowsensoren.

Både flowventil og flowsensor kommunikerer desuden i de gængse bus-protokoller, BACnet, Modbus og MP-Bus, så de kan nemt tilsluttes bygningens BMS – til overblik og optimering.

Kontrol af flow giver bedre energiudnyttelse
Belimos flowventil består af en trykuafhængig kugleventil med tilhørende motor integreret med en ultralyds flowsensor. Flowsensoren fås også særskilt som flowmåler. Enhederne er i kompakt design, så de er nemme at installere dér, hvor der behov for dem – også selv om der ikke er meget plads. Korrekt styring af flowet i HVAC-anlæg sikrer god udnyttelse af varmeenergien. Det understreger direktør Ole Fornill: ”I tider med energikrise er det ekstra vigtigt at have styr på sit flow, så dele af et anlæg ikke stjæler alt vandet, mens andre dele ikke får nok”. Ved spidsbelastning risikerer man for eksempel at trykket i anlægget falder – eller at der for meget vand i nogle dele af anlægget, så varmeenergien ikke bliver udnyttet.

”Med kontrol over flowet sparer man også energi, og udnytter varmen dér, hvor der er brug for den,” slutter Ole Fornill.

Få mere at vide om Belimos nye EPIV4 flowventil og flowsensor på belimo.dk – eller konakt Belimo support.

 

Belimo A/S
Thomas Helsteds Vej 7A
8660 Skanderborg
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16509507
P nummer: 1001111141

Kontaktperson

OF
Ole Fornill
Direktør
of@belimo.dk

Send til en kollega

0.047