23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Brandsikring af ventilationsanlæg skal være nemmere

At brandsikre et ventilationsanlæg kan være en kompliceret disciplin, da der er mange lovkrav og standarder at overholde. Funktionstest og sikkerhed for at systemet fungerer, gør det ofte til en tidskrævende opgave.

Systemair vil gøre brandsikring af ventilationsanlæg til en nemmere opgave ved at udbyde en række nye brandsikringskurser målrettet entreprenører og serviceteknikere. Producenten oplever et stort og stigende salg af brandsikringskomponenter, men der er behov for mere viden og specialuddannelse på området. Derfor skal den ekspertviden som virksomheden ligger inde med nu omdannes til praktisk knowhow, således at den kommer kunderne endnu mere til gavn.

- Vores komponenter og tilhørende brandsikringsautomatik er rigtig populære, men vi får ofte spørgsmål på, hvordan en sag bedst muligt bestykkes, hvordan man undgår fejl under montage, og hvordan man sikrer korrekt aflevering til kunden, fortæller Birgit Knudsen, Produkt- og marketingchef hos Systemair.

Kurser i brandsikring af ventilationsanlæg
Som producent og systemudvikler af brandsikringskomponenter og -automatik er Systemair i stand til at komme med konkrete anbefalinger og praktiske eksempler på, hvordan brandsikring af ventilationsanlæg klares på den nemmeste måde. Kurserne skal sikre 100% korrekte og bedre installationer og være med til at fjerne de største tvivlspørgsmål i forhold til at projektere og bestykke en sag.

- Først vil vores sælger undervise i de enkelte komponenter samt hvad der skal til for, at loven er overholdt - herunder eksempler på vores systemløsninger. Derefter vil vores Service- & Supportchef Flemming Birkmose undervise i opstart, drift og fejlfinding. Der vil på kurset være ”hands-on” øvelser, så kursisterne selv får prøvet tingene af i praksis. Formålet er at sikre, at der spares tid på installation og indregulering, samt at de rigtige beslutninger bliver truffet, inden selve arbejdet påbegyndes.

Mange forskellige løsningsforslag
På baggrund af Systemairs viden om brandsikring, har virksomheden sammensat en række forskellige løsningforslag, som man kan hente inspiration fra. Det er klassiske eksempler på, hvordan man kan projektere et røgventileret eller et spjældsikret system lige efter bogen.

- I vores produktprogram til brandsikring af ventilationsanlæg indgår vores brandsikringsautomatik BR-A3, der er udviklet præcist i henhold til DS 428.4. Det giver mange fordele for den projektansvarlige, fordi det sikrer, at alle gældende funktionskrav er overholdt, siger Birgit Knudsen og fortsætter:

- Til vores brandsikringsautomatik medfølger også en komplet installationsvejledning med mange gode og nemt overskuelige illustrationer. Derudover har vi eksempelvis også udarbejdet opstartsskemaer og installationscertifikater, som blot skal udfyldes for at den samlede dokumentation til afleveringen er klar.

Opkobling til CTS-anlæg via Gateway
Som noget nyt kan Systemairs brandsikringsautomatik nu også opkobles til CTS-anlæg for central styring. Det giver mulighed for overvågning af status og alarmer for hvert enkelt spjæld, som indgår i brandsikringsautomatiksystemet. Dermed er automatikken nu også velegnet til større byggerier som fx sygehuse og store erhvervsbyggerier.

Praktisk info om kurserne kan ses på www.systemair.dk

Systemair A/S
Ved Milepælen 7
8361 Hasselager
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK82378014
P nummer: 1003206416

Send til en kollega

0.063