23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ABC Pavilloner tilbyder LCA-beregninger til mindre virksomheder

Tilbage i januar i år blev der indført skærpede klima- og dokumentationskrav for nybyggeri og renovering i byggebranchen med henblik på at fremme bæredygtig udvikling. De nye krav inkluderer LCA-rapportering, som modulproducenten ABC Pavilloner nu tilbyder at udføre for mindre virksomheder, der ikke har tilstrækkelig viden eller ressourcer til at udføre dette selv.

Inden for byggebranchen får mindre virksomheder, såsom selvstændige tømrere eller snedkere, nu mulighed for at få udført de nødvendige LCA-beregninger ved mindre byggeprojekter med modulproducenten ABC Pavilloners nye tilbud om netop dette.  

Tilbuddet opfylder kravene for de såkaldte LCA-beregninger, der trådte i kraft den 1. januar 2023. Disse krav indebærer, at byggevirksomheder skal kunne dokumentere, at deres produkter og bygninger opfylder de nye klima- og dokumentationskrav. LCA-beregninger benyttes til at evaluere miljøpåvirkningen gennem hele livscyklussen for et produkt eller en bygning og sigter mod at reducere bygningers miljømæssige aftryk.

LCA-beregninger til projekter på op til 1000 kvadratmeter 
Med henblik på at imødekomme virksomheder inden for byggebranchen, som ikke har de nødvendige ressourcer til at opfylde de skærpede klima- og dokumentationskrav, tilbyder modulproducenten ABC Pavilloner nu at udføre LCA-beregningerne for mindre virksomheder, der beskæftiger sig med byggeri på op til 1000 kvadratmeter.  

- Vi oplever, at flere mindre virksomheder i byggebranchen har svært ved at overskue det at skulle foretage LCA-beregninger, da de måske ikke besidder den nødvendige viden eller kompetencer til det. Da vi allerede leverer LCA-beregninger til større byggeprojekter på over 1000 kvm og derfor har erfaring med dette, var det nærliggende at brede denne ydelse ud, så den nu også inkluderer de mindre virksomheder i branchen, fortæller miljøansvarlig for ABC Pavilloner og Concept Living, Thomas Kildeby Pedersen, og fortsætter:

- Ydelsen, vi tilbyder, omfatter forskellige elementer, herunder udarbejdelsen af en LCA-rapportering, som er en vigtig del af den nødvendige dokumentation i forbindelse med ansøgning af ibrugtagningstilladelse. De virksomheder, der særligt kan få gavn af vores ydelse, er for eksempel små håndværksmestre, der bygger og er totalleverandører af parcelhuse eller rækkehuse samt mindre typehusfirmaer. Desuden er servicen også relevant ved opførelsen af institutioner som børnehaver, da de typisk er under 1000 kvm. 

Mindre virksomheder mangler kompetencerne internt
En virksomhed, der glæder sig over muligheden for at kunne få hjælp til at udføre LCA-beregninger, er Tømreren Silkeborg. Det midtjyske tømrerfirma specialiserer sig i renoveringsarbejde, herunder private boliger, og er derfor nu forpligtet til at udføre LCA-beregninger i overensstemmelse med lovgivningen.

- Det er uden tvivl en stor fordel i kommende projekter, at ABC Pavilloner nu tilbyder at udføre LCA-beregninger for virksomheder som vores, så vi kan imødekomme de nye klima- og dokumentationskrav. Som en lille virksomhed med kun tre medarbejdere, har vi ikke den nødvendige ekspertise til at udføre LCA-beregninger for vores projekter, og vi har heller ikke økonomi til at ansætte medarbejdere med sådanne kompetencer internt. Ved at overlade denne opgave til ABC Pavilloner kan vi spare tid og derfor fokusere på de ting, vi er dygtige til – nemlig at istandsætte facader, renovere tage samt udskifte vinduer og døre, fortæller Ulrich Kristiansen fra Tømreren Silkeborg.  

LCA-beregningerne udføres digitalt 
Ifølge ABC Pavilloner vil en overvejende del af arbejdet med at udføre LCA-beregninger blive udført digitalt ved at bruge de tilsendte tegninger og oplysninger om materialerne. Det betyder, at det i hovedtræk er en service, der kan leveres på landsplan, da der ikke er er behov for en fysisk besigtigelse af de enkelte bygninger under beregningsprocessen.

ABC Pavilloner A/S
Fundervej 44
7442 Engesvang
Ikast-Brande Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21637076
P nummer: 1005084503

Kontaktperson

Edel Friis
Marketing, Kommunikation & It
+45 73708380 ef@abcpavilloner.dk

Send til en kollega

0.047