23948sdkhjf

LAND4ARCHICAD – BIM for landskabsarkitekter

| Medlemsnyhed | Indrykket af BIM Equity A/S

Land software barsler med et landskabs-addon til ARCHICAD med forventet release i efteråret 2016.

LAND4ARCHICAD er navnet på et nyt landskabsarkitektur-addon til ARCHICAD. Land Software arbejder på at få LAND4ARCHICAD færdigt til release til efteråret, og målet er at skabe en intelligent BIM-brugerflade til landsarkitekter, der hermed bliver en integreret del af BIM-universet.   

Tilpasset landskabsarkitekters workflow
Som udgangspunkt kan ARCHICAD håndtere mange forskellige opgaver, men har indtil nu ikke været 100% tilpasset landskabsarkitekternes workflow. I ARCHICAD bygger man typisk terrænprofilen først og så trækker man kotéringen efterfølgende, men for landskabsarkitekter er kotéringen en del af designarbejdet og bør derfor ligge som grundlag for 3D-modelleringen. Samtidig er det et teknisk håndværk, som fungerer bedst i plan. Når kotéringen er løst, giver det mening at danne en terrænprofil ud fra denne.

Stor interesse for BIM for landskabarkitekter

Første etape: Koter
Udviklingen af LAND4ARCHICAD sker i etaper, og i første omgang er der fokus på intelligente koter. Udviklingen er i fuld gang og holder planen, er første release klar i fjerde kvartal af 2016. Nøgleordet i første version er “koter”, og programmet indeholder noget af det, man muligvis allerede kender fra Land4 til AutoCAD – plus nogle nyheder.

Udvalgte funktioner i LAND4ARCHICAD er

  • afsættelse af enkelte koter
  • Dynamisk lineær interpolation mellem to koter
  • Dynamisk interpolation mellem tre koter
  • Afsættelse af kote med fast fald/stigning fra udgangskote
  • Afsættelse af kote på flade med mireret fald
  • Dynamisk faldpil
  • Redigering af eksisterende/afsatte koter
  • Højdekurver

Kommende versioner
Planerne for kommende versioner opdateres og justeres løbende i takt med udviklingen af LAND4ARCHICAD. Land Software fokuserer på bedre håndtering af arealer, volumener og objekter i terræn samt terrænanalyse, men tager også imod forslag til funktioner eller andet input.

Pris og licenstype
Måske er den prisen den mest spændende nyhed i nyheden. Der bliver tale om flydende licenser som “subscription” (abonnement) med online licensserver. Det forventes, at prisen for denne første version med koteringsværktøjet kommer til at ligge på kr. 365 (eks. moms) eller €49 + VAT pr. licens pr. mdr. Der er også mulighed for en 30 dages uforpligtende prøveperiode.

Kom og hør mere
Du kan se en kort præsentation af denne første version af LAND4ARCHICAD på BIM Equitys ARCHICAD 20 Seminar. Dato og sted for seminaret er tirsdag d. 30. august i København og onsdag d. 31. august i Silkeborg.

Program og tilmelding til ARCHICAD 20 seminar

Yderligere information
Har du spørgsmål, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte BIM Equity. Det giver måske endnu bedre mening at kontakte Søren Ross fra Land Software direkte. Du finder mere information om Land Software og deres produkter på deres hjemmeside.

 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
BIM Equity A/S

Strandlodsvej 6B, 3.
2300 København S
Danmark
BIM Equity A/S

Send til en kollega

0.124