23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Tech-tilbehør med 100 procent genbrugsplast fra Upström

Erhvervshus Midtjylland bliver betragtet som en stor ressource af start up-virksomheden, som har fået tilskud til flere projekter. De har alle givet pote.

Forbruget af ressourcer og mængden af affald er enorm i elektronik-branchen, men to unge iværksættere trækker branchen i en grønnere retning. 

Deres start up-virksomhed Upström har specialiseret sig i at fremstille tilbehør til elektronik, der er bedre for forbrugeren og planeten.

Som de første har de knækket koden til at udskifte jomfruplastik i elektronik med 100 % genbrugsplastik.

”Vi er de eneste, der kan tilbyde et alternativ med 100 procent genbrugsplastik”, siger Jacob Sabir.

Han og hans bror Casper kommer fra en familie af iværksættere, og de har altid vidst, at de ville på iværksætter-eventyr sammen.

”Vi ønsker at påvirke folks forbrug til fordel for planeten og kommende generationer. Og forretningsidéen blev født ud af frustration over, at oplader-kabler til mobiler ikke kan holde telefonens levetid”, fortæller Jacob Sabir.

Og da han og hans bror fandt ud af, at der skrottes 51.000 tons opladerkabler på EU-plan hvert år, besluttede de at rykke på det.

Året efter Jacob blev kandidat fra Aarhus Universitet i 2019, og hans bror blev færdig med sin handelseksamen, sendte de deres første produkt på markedet: En trådløs oplader til både Apple og android. Siden er deres sortiment vokset, og de sælger nu i 12 lande.
 
I Danmark foregår salget fra Telia, Humac, Neye, samt kontorforsyninger og interiørbutikker og på deres egen webshop.

Alle projekter gennem Erhvervshus Midtjylland har givet pote
Virksomhedskonsulent Jannie Mejer fra Erhvervshus Midtjylland kontaktede Upström i 2021, og det blev en øjenåbner for de to iværksættere og har sat yderlige fart på virksomheden.

Vi var ikke bekendt med alle de midler, staten stiller til rådighed til udvikling af start ups og SMVér. Erhvervshuset føles som en forlængelse af Upström, og vi betragter det en stor ressource”, påpeger Jacob Sabir.

Siden har virksomheden udover sparring bl.a. fået tilskud til grøn omstilling og et digitaliseringsprojekt med fokus på e-handel fra Erhvervshus Midtjylland.

De har også fået et vigtigt tilskud til at få beregnet livscyklus-analyser på produkter.

”Faktisk har alle vores projekter gennem Erhvervshus Midtjylland givet pote” understreger Jacob Sabir.

Upström er i gang med at udvide til Tyskland, Østrig og Schweiz, hvor de bl.a. har landet en aftale med den største schweiziske online forhandler Digitec Galaxus.

”Verdens lande er interesseret i grøn omstilling, og vi har produkter, der er helt i front til at efterkomme den stigende efterspørgsel globalt”, fastslår Jacob Sabir.

Book uforpligtende møde
Uanset branche og hvad enten du har brug for sparring om strategi, salg, markedsføring, kapital, eksport, grøn omstilling, digitalisering eller noget helt andet, er vi klar til at hjælpe. 

Det er både gratis og uvildigt - og koster kun din tid. 

Book et møde med Erhvervshus Midtjylland

Erhvervshus Midtjylland
Åbogade 15
8200 Aarhus N
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30089456
P nummer: 1012868401

Kontaktperson

Send til en kollega

0.078