23948sdkhjf
Del siden
Annonce

M-RIC®

Menard Rapid Impact Compaction, eller M-RIC®, blev udviklet i Storbritannien i 1990’erne og er en jordforbedringsteknik, der komprimerer de terrænnære jordlag fra overfladen. M-RIC er en effektiv og sikker komprimeringsteknik, som er nem at mobilisere og hurtig at flytte rundt på.

Udløber
17. november 2024

Denne højfrekvente komprimeringsteknik med energistyring (det vil sige at vægten og faldhøjden kan justeres løbende), er ofte blevet brugt på byggepladser i byområder. Menard Rapid impact Compaction er let at mobilisere og kræver ikke tilføjelse af materialer, hvilket gør det muligt at implementere omkostningseffektive løsninger til overfladefundamenter, og samtidig begrænse miljøpåvirkningen, som er i god tråd med vores "Less is more" mind set.

M-RIC®-maskinen består af en hydraulisk hammer monteret på en gravemaskine på larvebånd. Det er denne konfiguration der gør den lettere at mobilisere og flytte maskinen og at arbejde på trange steder, f.eks. i eksisterende bygninger. 

Komprimeringsenergien overføres ved gentagne slag fra et lod, der slippes i frit fald langs en skinne ned på en cirkelformet pladekonstruktion kaldet ”foden”, som er placeret på jord-overfladen. Vægten, der kan variere imellem 5 og 12 tons, hæves af en hydraulisk donkraft til en maksimal højde på 1,2 m og energien overføres sikkert og effektivt til jorden, da foden hele tiden er i kontakt med jorden og eliminerer risikoen for flyvende sten og brokker. Kraften og nedsynkning af pladen overvåges og registreres på hvert sted, så ingeniørerne kan afgøre, hvornår jorden har opnået den bedst mulige komprimering.

M-RIC’en kan udføre op til 60 slag i minuttet og normalt vil en komprimeringsfase bestå af 10 til 40 slag pr. punkt med optil 4 komprimeringsfaser, afhængig af jordbundsforholdene og de krav der stilles. M-RIC® er effektivt til komprimering af øvre jordlag nedtil en dybde på omkring 5 - 7 m.u.t, afhængig af jordbundsforholden.

M-RIC'ens anvendelsesområder er mange bl.a.:
Overfladekomprimering; afsluttende behandling af de øverste jordlag efter Dynamic Compaction eller Vibro Compaction, Understøttelse af fundamenter; øger bæreevne og reducere sætninger, Understøttelse af gulvplader; afstivning af jorden og skab ensartede bæreevneforhold, Stabilisering; forbedre egenskaberne af løst fyld, Affaldsreduktion; Reducere mængden af affald.

Menard GmbH
Hittfelder Kirchweg 2
21220 Seevetal
Tyskland
CVR nummer: DE224197128

Kontaktperson

BN
Bjarke Nielsen
Geotechnical Engineer
+45 42327162 bnielsen@menard.gmbh

Send til en kollega

0.064