23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Södra leverede ThermoWood til Årets Bæredygtige Træbyggeri

Bofællesskabet Kløverbakken er DGNB Platin certificeret og kåret som ’Årets Bæredygtige Træbyggeri 2022’. Södra har leveret træet til de 100 % PEFC certificerede og Svanemærkede facader i ThermoWood®, som har rødder tilbage til de svenske skove, der bliver drevet ansvarligt og bæredygtigt.

Det hele begyndte med en drøm hos fem ildsjæle, der ville bygge en landsby med fokus på fællesskab, bæredygtighed og biodiversitet. Nu er idéen blevet en realitet, og Bofællesskabet Kløverbakkens fælleshus, orangeri og 58 boliger er netop blevet indviet i de skønneste omgivelser ved Odder. Boligerne er mindre end normalt for at spare CO2 per beboer, og træ er naturligvis det gennemgående materiale i byggeriet. 

Fri for kemi
Grundtanken med Kløverbakken var et fællesskabsorienteret byggeri, hvor materialerne var så rene og bæredygtige som muligt. Træfacaden skulle være Svanemærket og 100 % PEFC certificeret ThermoWood®, og det stillede krav til valg af leverandør og dokumentation. 

- Der skulle bruges 10.000 m2, så det var vigtigt, at vi fandt en leverandør, der kunne levere løbende og holde en stram tidsplan. Vi har et rigtig godt samarbejde med Stark i Skejby, og de præsenterede os for Södra, der kunne levere Svanemærket og 100 % PEFC certificeret ThermoWood®, og sådan et krav gør DGNB regnestykket og vores dokumentation dejlig enkel, fortæller Torben Nielsen, der er projektleder i Thybo, som både er bygherre og entreprenør på Kløverbakken. 

Træet til facaderne er Södras ThermoWood® D212, smukt og vejrbestandigt termobehandlet fyr, der er høvlet som standard TGU-profiler og samlet til færdige elementer før levering til byggepladsen. 

Træ fra 100 % ansvarlig skovdrift
Södra er et andelsselskab ejet af 51.000 svenske skovfamilier, der lever af og ånder for at dyrke deres skove bæredygtigt. Det er det eneste, der giver mening, når du som skovejer skal sikre de næste generationer, som skal høste frugten af arbejdet. Det giver samtidig en positiv sidegevinst til klimaet og biodiversiteten. 

- Vi er i den grad ildsjæle, når det gælder bæredygtig skovdrift, for det giver kun fordele. Skovene er skovfamiliernes levebrød, de er vigtige CO2-dræn både som skov og i oplagret form i byggematerialer, og vi har standarder, der værner om skovens økosystemer og en stor artsmangfoldighed. Vi er et lukket og selvforsynende kredsløb, hvor vi har kontrol med hele værdikæden fra frø til bearbejdning og distribution, så Södra er ansvarlig skovdrift hele vejen rundt, fortæller Michael Phillipsen fra Södra.  

Tiden er til Södras Svanemærkede ThermoWood®
De høje ambitioner for Bofællesskabet Kløverbakken har båret frugt og byggeriet er blevet DGNB Platin certificeret. Det er med til at sætte en ny barre for fremtidige byggerier, hvor træ spiller en afgørende rolle for at nedbringe CO2-trykket. Det er godt for klimaet, og når træet kommer fra Södra, er det også godt for et rigt dyre- og planteliv. 

Du kan læse mere om ThermoWood fra Södra her

Södra blev grundlagt i 1938 ud fra idéen om, at sammen er vi stærkere. I dag er Södra Sveriges største forening af skovejere med 51.000 familieskovbrug som medlemmer, og er en verdensførende industri, der forædler skovens råvarer til vedvarende produkter.

Södra Wood A/S
Frydenborgvej 27 N,
3400 Hillerød
Hillerød Kommune
Danmark
CVR nummer: DK73496314

Kontaktperson

Send til en kollega

0.031