23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hilser ny trepartsaftale velkommen

Regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik i september en ny trepartsaftale, der løfter efter- og videreuddannelsesindsatsen. Den nye aftale får ros med på vejen.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har indgået en ny trepartsaftale, der afsætter 360 millioner kroner årligt til et stort løft af efter-og videreuddannelsesindsatsen, VEU-systemet, i Danmark.

Aftalen skal blandt andet hæve grundlæggende læse-, regne-og it-færdigheder, som vil gøre virksomhedernes ansatte i stand til at tage yderligere uddannelse. Aftalen indebærer også, at AMU-systemet bliver styrket. Der bliver blandt andet afsat 119 millioner kroner til takstforhøjelsen, ligesom der bliver afsat midler til digital læring.

Med aftalen bliver der også etableret en ny AMU-udbudsmodel, som skal sikre, at virksomheder og kursister ikke går forgæves grundet aflysning eller for få tilmeldte, når de har brug for et AMU-kursus.

Og det er en god aftale, der er indgået, mener Per Vangekjær, formand for Danske Malermestre. Han glæder sig over, at efter-og videreuddannelsessystemet bliver forstærket med de mange, ekstra midler.

- I en tid, hvor vi mangler arbejdskraft, hvor kravene til den grønne omstilling og velfærdssamfundet generelt stiger hastigt, er det afgørende vigtigt, at vores medarbejdere hele tiden er videns-og færdighedsmæssigt helt up-to-date. Så det er overordentlig glædeligt, at der er landet en god og bredt dækkende aftale.

Læs artiklen Hilser ny trepartsaftale velkommen i Danske Malermestre No. 6 i 2023 

Foto Michael Bo Rasmussen

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.062