23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Verdens største elektriske kran står klar i Thisted

Alt kan leases. Stort set i hvert fald. Også verdens største elektriske kran, som samtidig er den største kran, der nogensinde er købt til en dansk virksomhed.

Nordjylland har fået ny dronning. Hun hedder HC100, og hun er noget af en kran. Ekstremt høj, ekstremt stærk, og ovenikøbet elektrisk. Og fra andet halvår af 2023 kommer hun til at trone over Danmarks nationale testcenter for store vindmøller i Østerild, tæt på Thisted.

Hvad er det unikke ved denne kran?
“Det unikke er, at den kan løfte 1200 tons op i 225 meters højde. Og hvis det ikke skal helt så højt op, kan den løfte 3000 tons. Det er faktisk verdens største elektriske kran, og den største kran, der nogensinde er købt til Danmark!” siger Jesper Lund Hedegaard, CFO, BMS Heavy Cranes.

Højden på 225 meter svarer til mere end længden af to 11-mands fodboldbaner, eller tyve meter højere end Øresundsbroens pyloner.

Elektrisk – billigere og mere miljøvenligt
Kranen er fuldt elektrisk, selv om den også kan drives med en generator.

“Men når man kan drive den med strøm, så gør vi da det. Udover at det er mere miljøvenligt, så er det også billigere,” konstaterer Jesper Lund Hedegaard.

Udover økonomiske og driftsmæssige fordele, giver det en tredje fordel, at kranen er elektrisk, for virksomheden bliver målt på, hvor meget Co2, de udleder.

“Vores kunder stiller krav om det, bankerne begynder også på det og samtidig har vi også selv en stor interesse i at levere noget af verdens mest energi- og klimavenlige kranservice,” siger Jesper Lund Hedegaard.

Læs mere om verdens største kran her

Nordania Leasing
Birkerød Kongevej 25
3460 Birkerød
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78867612

Kontaktperson

MGH
Maria Gudman Hansen
mariag@nordania.dk

Send til en kollega

0.047