23948sdkhjf

VIDEO - BIM kvalitetssikrer prisvindende universitetsbyggeri

| Medlemsnyhed | Indrykket af BIM Equity A/S

Se interview med blandt andre Flemming Frost og Morten Bilde fra JUUL | FROST Arkitekter om hvordan de gik 100% BIM i Ørebro.

Som konsekvens af JUUL | FROST Arkitekters vinderprojekt for Universitetspladsen på Örebro Universitet i Sverige fik JFA til opgave at designe, programmere og projektere tre nye bygninger på området. En af disse bygninger er en handelshøjskole inklusiv et auditorium, der kan rumme op til 560 personer. NOVA huset er et undervisnings-, udvekslings- og mødested mellem universitetet, erhvervsliv og by.

IKT-ansvarlige bygherrerrådgivere
På NOVA-projektet var JFA også IKT-rådgivere og -koordinatorer. Tidligt i fasen - Inden der blev fundet entreprenør og andre samarbejdspartnere - blev der udarbejdet en IKT-aftale, der sikrede, at projektet blev gennemført som et 100% BIM-projekt, hvor informationsudveksling og samarbejde på tværs af fagdiscipliner var i centrum.

Læs mere om BIM-processen her - JFA går 100% BIM i Ørebro    

Spritny video
En spritny video viser, hvordan teamet løbende har kvalitetssikret NOVA-projektmaterialet ved hjælp af Solibri Model Checker.

Se videoen på BIM Equitys YouTube-kanal    

En smidig proces
ByggTema har været entreprenør på det 9.500 m2 store uddannelsesbyggeri, og Ulf Wennlöf fortæller:

 ”Jeg har været i byggebranchen siden 1976 og dette er det smidigste projekt jeg nogensinde har set. Faktisk er det første gang jeg har set MEP-teknikere anvende Solibri på byggepladsen. Ved at koordinere alle modeller i Solibri fik vi en bedre kvalitetssikring gennem hele processen”

Læs mere om Solibri Model Checker 

Vinder af Byggnadspris
NOVA blev indviet 16. oktober 2015. Byggeriet er tildelt Örebro Kommuns Byggnadspris 2015, hvor dommerkomitéen blandt andet motiverede prisen med

”Novahuset har Universitetet fått ett nytt ansikte mot stadskärnan. Örebro har fått en ny ikonbyggnad."

Læs mere om NOVA hos JUUL FROST Arkitekter

JUUL | FROST Arkitekter præsenterer NOVA på Nordic BIM Academy - nordens største konference om OpenBIM.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
BIM Equity A/S

Strandlodsvej 6B, 3.
2300 København S
Danmark
BIM Equity A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.138